Naslovnica Ostalo ONA IH ZAVODI, ALI I PLAŠI: Sa kakvom ženom muškarci ne mogu...

ONA IH ZAVODI, ALI I PLAŠI: Sa kakvom ženom muškarci ne mogu da se izbore

Što su žene pametnije, dubokoumnije, to im je teže da nađu srodnu dušu. Mogu da idu na dosta sastanaka, ali u nekom momentu veza dalje ne napreduje. Ali, nije svaki muškarac dovoljno jak da bi mogao da stane rame uz rame sa pametnom ženom.

Tog je mišljenja Rania Naim, koja na sajtu “Thought Catalog” objavljuje veoma čitane tekstove o problemima i fenomenima sa kojima se susreće u svakodnevnom životu…

Ona navodi razloge zbog kojih muškarci ne mogu da se izbore sa pametnom ženom:

Pametna žena postavlja pametna pitanja.

Pametna žena će želeti da razume šta se dešava u vašem životu, i zašto se dešava to što se dešava, i postavljaće pitanja na koja možda nećete imati odgovor. Čak i na prvom sastanku, “kopaće” dublje po vašem životu i postavljaće lična i filozofska pitanja – i nikada neće uživati u plitkim razgovorima.

Pametna žena je iskrena.

Možda i previše iskrena. Ona ozbiljno shvata svoj integritet. Ako je bilo šta pitate, kazaće vam istinu i očekuje to isto od vas.

Pametna žena zna šta želi.

Ili koga želi. Ona odmah zna da li joj se dopadate i ne mora da “istražuje” ili ide na sastanke da bi bila sigurna u svoja osećanja. Njeno srce kuca za nekoliko posebnih prijatelja, koje je pažljivo izabrala.

Pametna žena želi ozbiljnu vezu.

Želi duge razgovore o vašem životu, želi da čuje priče o vašoj prošlosti, želi da razume vašu bol, i da da vrednost vašem životu. Želi stvaran odnos koji ide dalje od pukih izlazaka i zabavljanja.

Pametna žena se ne boji intimnosti.

Ona se ne boji zbližavanja ili toga da će biti povređena ako se suviše otvori. Ne misli da će time žrtvovati svoju slobodu ili da će postati ranjiva. Njena dubina i intima idu zajedno i uvek će ceniti lepotu intimnosti u vezi.

Pametna žena vidi kroz vas.

Može da vidi ko ste vi zaista i šta vas čini ranjivima. Ona to nikada neće zloupotrebiti, već samo želi da znate da vas razume i da ne morate da se pretvarate kada ste sa njom.

Duboka žena žudi za doslednošću.

Izbacuje je iz takta prevrtljivo ponašanje. Želi jaku i čvrstu vezu, i zna da reči moraju da prate dela i obrnuto, a to je osnov svake veze. Pametna žena neće igrati “igre”.

Dubokoumna žena je intenzivna.

Možda deluje pomalo zastrašujuće jer unosi strast i energiju u sve što radi. Njene emocije su intenzivne, kao i njene misli. Nikada neće biti ravnodušna prema stvarima koje su joj bitne.

Pametna žena zna kako da voli.

Ako ne možete da je volite istinski, ona će otići. Ona ne zna kako da se povremeno viđa sa nekim ko joj se zaista dopada ili da bude prijateljica sa nekim prema kome nije ravnodušna.

Dubokoumna žena vas neće čekati.

Neće vas čekati da se smislite ili da oklevate. Ona je jaka i strastvena i neće traćiti svoje emocije na nekog ko ne ceni njeni dubinu. Iako traga za posebnom vrstom ljubavi, dubokoumna žena se ne boji da bude sama.

Izvor: kronervijesti