Naslovnica Ostalo Bivša ljubavi, osjećaj se zaboravljeno…

Bivša ljubavi, osjećaj se zaboravljeno…

Otkrit ću ti tajnu, jednom kada izgubiš dobru ženu, onda nema natrag. Sve u život možeš izgubiti više puta, osim odane žene i vlastitog života. Samo jednom umireš, samo jednom imaš ono što nikada više nećeš imati. Zapravo, one su takve. Gledat će ti kroz prste, trpit će tvoju nepravdu godinama, pokušavat će ti objasniti kako ćeš se kajati, a onda pokupe stvari i nestanu. Kada odu, to će biti njihov konačni odlazak. Takve žene odlaze mirne, uzdugnite glave, bez grižnje savjesti ili osjećaja krivice. Svjesne su svoje vrijednosti i svog samopoštovanja. One ne žale, one prežale.

One ne očekuju novi početak sa tobom, one počinju bez tebe. Ti ostaješ sam i prilično bespomoćan. Moliš Boga za oprost, preklinješ nju da se vrati, ali neće. Neće se vratiti. Ljudi se ne vraćaju ukoliko ih nisi cijenio dok su bili prisutni. Zašto čovjeku dati novu priliku, ako je već hiljadu upropastio? Zbog čega mijenjati buduću sreću za nesreću sa prošlošću? Zar treba rizikovati siguran osmijeh zbog potencijalne suze? Ne treba. Zato je otišla. Zato je nemaš.

PROČITAJTE JOŠ:
Poštena si, vrijediš duplo
Bila je skromna. Uvijek je znala šta hoće od života, iako ju je taj život previše puta povrijedio. Voljela je sanjati, boriti se protiv nepravde i tjerati istinu po svaku cijenu. Smijala se i kada joj nije bilo do toga. Znala je da će doći bolje sutra, bez obzira na nepodnošljivo danas. Naime, prava žena nikada ne kuka. Nju nećeš vidjeti da preda bitku, prije posljednjeg uzdaha. Kaže zbogom, prije odumiranja zadnje emocije u njoj. Prava žena se ne plaši iščekivanja. Jer ko umije dugo čekati ništa, on zna koliko vrijedi dočekati sve.

I zar je to mnogo? Pronaći osobu koja će te koliko-toliko razumjeti. Ženi je potreban muškarac, koji je ispred svega čovjek. Ne kukavica, ne heroj, već samo čovjek. Da zna zagrliti, kada duša vrišti. Ćutati, kada nastupi tišina. Odbraniti, kada napadne tuga. Ostati, kada svi drugi odu.

Sve ostalo je višak. Čitava planeta je višak, kada se dvoje istih ljudi upoznaju. Oni momentalno stvaraju novi svijet, samo njima vidljiv i dostupan. Tog časa se sve oko njih gasi. I oni počinju živjeti zajedno, ispočetka. Ne plašeći se sudbine.

Izvor: kronervijesti