Naslovnica Nauka Biram sebe

Biram sebe

Većinu svog života sam provela pokušavajući ugoditi ljudima, ne povrijediti nikoga. Fina i pristojna djevojčica. Većinu svog života sam se trudila biti manje osjetljiva, ne pokazivati suze pred svakom nepravdom koja mi je nanijeta.

Brinula sam o drugima i željela da netko brine o meni. Željela sam da me ljudi vole. Željela sam da me netko želi. Željela sam da me prihvate.

Većinu svog života nisam bila sretna. Stalno sam žrtvovala sebe. Davala sve od sebe da druge usrećim, a ja patila. Nitko to nije vidio. Umorna sam… Umorna od želje da postanem tuđa ideja o dobrom ljudskom biću. Umorna sam od ugađanja, od pravdanja… Umorna sam… Dosta mi je više svega! Prokletstvo, ovo sam ja!

Ja sam vrijedna, ja sam važna, ja postojim! Moje misli su važne. Moja osjećanja su bitna. Moje riječi su tu, čujte ih, čujte moju istinu. I ako vas sada sve ljuti i neprijatno vam je, ja biram sebe i svoju istinu. Idite ako vam je neugodno pored mene. Idite jer biram svoja osjećanja i sebe. Idite, olakšajte mi…

Ovo sam ja! Mislim kako mislim, izgledam kako izgledam, osjećam ono što osjećam, volim onako kako volim. To sam ja, kompletna ja, a ne dio vašeg kalupa koji ste smislili za mene.

Neće me više nitko mijenjati jer ne odgovaram njegovoj ideji o meni. Ako se trebam promijeniti, ja ću donijeti tu odluku, ja ću sama sebe promijeniti onako kako ja želim.

Prihvatite mene ovakvu ili idite dalje. Uzmi ili ostavi, nema treće. Neću više živjeti s pola srca. Kada sam ljuta, pokazat ću to. Bit ću i dalje pažljiva i suosjećajna prema drugima, ali ne dam više sebe svakome. Moja sreća je sada na prvom mjestu.

Iskrena sam, smijat ću se, plakat ću, pjevati ću, voljet ću… Biram ono što je meni važno. Ono što je dobro za vas, možda nije dobro i za mene. Biram živjeti sretna. Svi mi imamo pravo na izbor. Ja sam izabrala sebe.

Zorica Zoja Mladenović / uspesnazena.com

Izvor: atma