Nemoj trčati natrag onome ko te slomio

Nemoj to učiniti u trenutku slabosti kad si sama i želiš utjehu nekog poznatog. Nemoj to učiniti kad utapaš tugu u alkoholu pa pošalješ poruku zbog koje ćeš se u budućnosti mrziti. Nemoj to učiniti jer misliš da ne možeš bolje i da je samo on u tvojem dosegu, ali predaleko pa bi mogao pobjeći.

Nemoj mu trčati natrag jer si usamljena, tužna ili slomljena. Osoba koja te slomila ne može popraviti tvoje komadiće i izliječiti tvoje srce. Na kraju krajeva, on te i slomio.

Misliš da će ovoga puta biti drugačije. Misliš da se on promijenio, da su se stvari promijenile i da ste se razvili kao osobe i ljudi, ali stvari se neće promijeniti.

Još postoji šansa da ponovno budeš povrijeđena jer je moguće da ti srce slomi ista osoba koja je to već učinila.

Možda misliš da je sad drugačiji, želiš vjerovati da se promijenio, ali nije. Možda bi u početku i mogao prikriti tko je doista. Možda te može zavarati da će ovog puta sve biti drugačije, ali ljudi se zapravo ne mijenjaju.
Na početku ćeš misliti da si napravila dobar izbor kad si mu se vratila jer ćeš vidjeti kako se on trudi. Bit će mu više stalo do tebe i vaše veze, ali brzo će se to blaženstvo pretvoriti u podsjetnik zašto stvari nisu išle prvi ili čak drugi put.

Ako mu se vratiš, smislit će bilo što da mu oprostiš i nastaviti raditi po svome. Može se ispričati koliko želi, ali zbog njegovih djela se osjećaš kako se osjećaš i isprika mu ništa ne znači. Ne kad nastavlja raditi isto.

Nisi slaba jer ga voliš i nisi slaba jer misliš da se promijenio i jer želiš najbolje za ljude koje voliš.

Želiš vjerovati da će sve biti bolje jer ne želiš vidjeti voljenu osobu kako nije uspjela. Ali ne možeš dopustiti da te povuče za sobom. Ne možeš biti netko kog on stalno vuče sa sobom i lomi srce jer je sebičan. To nije zdravo.
Osjećaš čaroliju u zraku oko njega, osjećaš da je svijet življi i zaboraviš svu bol kad ga vidiš kad imate dobar dan. Ali kad neće biti dobar dan, bit će nemoguće da zaboraviš što se događa i mučit ćeš samu sebe što si mu se vratila.

Znaš da nije dovoljno dobar za tebe, ali ne možeš si pomoći. Nešto te njemu privlači i jednostavno ga želiš, unatoč tome što znaš da nije dobar za tebe.

Ali duguješ sama sebi više od ovoga.

Duguješ sama sebi više od toga da se vratiš osobi koja te više puta povrijedila. Koliko god želiš da se promijeni, neće se promijeniti, a ti ne možeš pomoći nekome tko ne želi pomoći sam sebi.
Znamo da je teško i da ti nedostaje, ali ne možeš se vratiti nekome tko ne izvlači ono najbolje iz tebe. Biti s nekim tko te vuče dolje nije zdravo i on će ti nastavljati nanositi bol, čak i ako je obećao da neće.

Znaj vlastitu vrijednost i bori se za sebe.

Možda je trenutno teško, ali obećajemo da će u budućnosti biti bolje i da će ta bol zacijeliti. Možda će trebati mjeseci ili godine, ali na kraju će sve biti dobro.

Razvit ćeš se kao osoba i raditi na tome kakva osoba želiš biti. Tvoja sreća će ponovno biti tvoja, a najbolji dio je taj što ćeš je sama stvarati.

Izvor: zdravaisretna