Naslovnica Ostalo Nije ti uzeo sve, vratit ćeš svoju vatru i osmijeh

Nije ti uzeo sve, vratit ćeš svoju vatru i osmijeh

Imala si život prije njega, znaš. Zapravo si imala predivan život prije njega. Dakle, sjeti se života koji si imala prije nego što je on ušao u njega. Sjeti se svijeta koji je sjajio tako jarko, prije nego što je on ukrao tvoje poljupce u noći. I sjeti se tko si bila prije nego što je ostavio uragan u svaki komad tvog srca.

Bila si netko prije njega. Nisi bila bilo tko. Bila si vatromet, uokvirena Picassova slika, hodajuće tijelo sastavljeno od čarolije i zvjezdane prašine. Nisi glupa, ni naivna djevojka. Bila si jaka, neustrašiva, bila si neuništiva.

Prije nego što je on ušao u tvoj život, bila si nezaustavljiva oluja. Ti si neka vrsta sile koju priroda ne može slomiti. I bila si predivna, zar ne? Sjećaš li se te sebe? Sjećate li se tko si nekad bila?
Znam da je odnio dio tvoje svjetlosti. Znam da je posegnuo u tvoju dušu i uzeo šibice za tvoju vatru. Uzeo je i tvoj vjetar koji te uvijek pogurivao naprijed, tvoj zasljepljujući osmijeh, i uzeo je dijelove tvog srca, a nikada mu nisi dala dopuštenje da ih uzme.

Ali, molim te, vjeruj da sve možeš vratiti.
Nije ti uzeo baš sve. Možeš vratiti svoju vatru ponovno natrag. Možeš vratiti svoj osmijeh natrag. Još uvijek imaš puno toga što nije uspio uzeti, a vjeruj pokušao je. On je pokušao doći i preuzeti svu tu snagu u tebi da bi ju  zadržao za sebe.

Znaj da si prejaka da ti oduzme kisik. Ti si sada jača nego što ćeš ikada biti. Jer sada, preživljavaš. Živa si. Dišeš i sve bez njega.

Znam da imaš posjekotine i ogrebotine za koje ćeš trebati vremena da zacijele. Znam da je teško ponekad disati kad predugo misliš na njega. No, tvoje srce će ponovno zablistati, tvoja će duša ponovno zapjevati. To ti obećajem, sve će biti u redu opet. Samo vjeruj u to.

Jer, iako je uzeo dijelove tebe, zbog kojih si poželjela odustati od svega, ono što on nije shvatio i nikada neće ni saznati koliko si jaka, i koliko ćeš postati snažnija. Jer ti imaš onu svoju čaroliju koju on nikada neće imati.
On je uzeo tvoju vatru, ali draga, on nikada ne bi mogao odnijeti tvoje cijelo svjetlo.

Nemoj prestati sjati. Nemoj prestati osvjetljavati svijet. Imaš svu ljubav unutar sebe koju trebaš.

Izvor: zdravaisretna