Naslovnica Ostalo Iz razloga što te volim, plašim se da te ne izgubim: 13...

Iz razloga što te volim, plašim se da te ne izgubim: 13 znakova da ste suđeni jedno drugom

Biti zaljubljen i u ljubavi jeste divno. Međutim, često nailazimo na misli da li je partner pored nas naša srodna duša, i kako ćemo to prepoznati.

Nije jednostavno naći srodnu dušu, pa onda znamo da budemo opterećeni raznim mislima. Pitamo se šta ako on ili ona nisu suđeni meni, a ja sam je zavolio/zavoljela?! Donosimo vam neke pokazatelje da ste vaš partner i vi upravo namjenjeni jedno drugom.

1. Na svog partnera se oslanjate sa velikom sigurnošću. Vjerujete mu i smatrate da mu možete reći sve, pa čak i svoje najdublje tajne.

2.Volite svog partnera onakvog kakav jeste. Možda vam se kod njega ili nje ne sviđaju neke stvari, ali ga svejedno volite i nemate potrebe da nešto pokušate mjenjati.

3. Kada ste zajedno, ponašate se spontano i ponašate se onako kakvi vi zaista i jeste. Nemate potrebu da se lažno predstavite niti da namećete neku drugačiju sliku o sebi.

4. Vaša komunikacija je odlična. Kada ste zajedno možete i da ćutite, ali zbog toga vam nikada nije neprijatno. Razumijete se, ne samo riječima.

5. Niste ljubomorni i nemate ništa protiv što vaš pratner ima svoje društvo i ponekad provodi vrijeme sa njima.

6. Jedno pored drugog se osjećate opušteno. Niko nema potrebu da nameće moć i kontrolu. Vjerujete jedno drugom i znate da niko nije ničije vlasništvo.

7. Međusobno poštujete porodice jedno drugoga. Oni jedva čekaju kada će doći dan vašeg vjenčanja. Zavoljeli su vas i odlično prihvatili.

8. U odnosu jasno znate da pokažete i izenesete svoj stav i mišljenje. Sporazum je za vas najčešći način rješavanja nesuglasica.

9. Zajedno gradite planove za budućnost. Ne možete da zamislite život jedno bez drugog. Radujete se svemu što dolazi.

10. Kada naiđete na nesuglasice, vi to rješavate i ostajete zajedno.

11. Volite da probate nešto novo zajedno. Izazite, putujete, učite itd.

12. Šta god da se desi vi ste iskreni jedno prema drugom. Iskreno pričate i iznosite dešavanja iz vašeg života.

13. Ne možete da zamislite da ste sa nekom drugom osobom. Sve govorite u množini i ne možete sebe zamisliti bez te osobe.

svezazenu