Naslovnica Ostalo TEKST U KOJEM ĆEŠ SE PRONAĆI: Mogli smo biti nešto sjajno, ali...

TEKST U KOJEM ĆEŠ SE PRONAĆI: Mogli smo biti nešto sjajno, ali nikada nećemo znati kako bi to bilo…

Ponekad mislim kako sam bila previše komplicirana za tvoj život. Imala sam puno ideja koje ti nisi mogao vidjeti. Ali nije bilo važno.

Vjerovala sam u nas dovoljno za oboje. Imali smo svoja pravila i drugačiju ljubav. Vidjela sam to kao naš početak, a ti si to vidio kao svoj kraj. Bilo ti je teško kao da bi dio tebe umro ako bi mi se dao na dlanu, ako bi mi pustio da budem tvoja.

Ali bio si mi najbolji prijatelj. Tako sam ja to vidjela. Uživali smo zajedno, stavljali izazove jedno pred drugo, ispunjavali jedno drugo strašću i smijehom, glazbom i trenucima. Ali nikada nisam htjela uzeti tebe od tebe. Nadam se da to shvaćaš.

Ne bi bilo savršeno. Nismo ni ti ni ja. Samo sam mislila kako bismo mogli biti nešto sjajno u svijetu koji je prosječan. Vjerovala sam u nas čak i u najgorim trenucima. Bili smo tako različiti od svih koji su danas u braku. Bili smo drugačiji po načinu na koji smo se voljeli i kako smo točno znali što ne želimo. I ti si to znao, sjećaš se?

Uvijek sam tvrdila kako ljubav ne mora imati smisla. Za mene je to bio najbolji dio u vezi nas.

Možda ljudi poput nas ne pripadaju zajedno. Ali mi jesmo.

To mi je jedino bilo važno. Voljela sam sve kod tebe, čak i to što si bio nesiguran oko nekih stvari. Bili smo ravnoteža jedno drugome. Bili smo dodatak jedno drugome. A opet nešto u vezi tebe nisam mogla razumjeti, kao da ti je bio pritisak biti sretan sa mnom.

Uvijek sam bila tvrdoglava, sjećaš se? Priznajem to. Ali sad sam se promijenila i stojim ovdje potpuno tvoja, čekajući da promijeniš mišljenje. Što ti želiš? Ponekad mislim da vodiš bitke sam sa sobom, kao da ne znaš što zapravo želiš. Želiš mene. Ali me ipak ne želiš.

Zamišljam nas do kraja života. Kako ćeš završiti s nekim tko je jednostavniji od mene, kako ona neće ništa komplicirati. Ona će biti bezbrižna i kul, a ne ozbiljna i vječno zabrinuta kao ja. Neće biti važno ima li ljubav smisla. Zašto bi bilo? Neka život bude lagan. Najbolji je dio što ćeš ti sve kontrolirati kao što voliš.

Kod mene nisi volio upravo to što sam ja voljela kontrolirati neke stvari.

Pokušavam vidjeti dalje od ovoga, ali ne mogu. Uvijek si bio čudan kad je u pitanju budućnost. Zato ništa ne mogu vidjeti- ali možda je to ljepota vas dvoje, ti i ona bez plana.

To će ti biti osvježavajuće. Ona te neće zbunjivati. Neće te plašiti. Neće postavljati ona životna pitanja na koja ne znaš odgovor. Sjećaš li se kako sam bila dobra u tome?

Mislim da još uvijek vidim samo nas. Tebe i mene. Vidim kako smo drugačiji i živimo po svojim pravilima. Nisam htjela biti tako komplicirana. Nisam htjela uzeti tebe od tebe. Samo sam mislila da možemo postati nešto sjajno.

Dok više nismo mogli.

Izvor: zdravaisretna