Samo je jedan put prema naprijed u Novu godinu – biti čovjek!

Samo je jedan put prema naprijed u Novu godinu – biti čovjek.

A biti čovjek znači biti toliko drugačiji jer ono što radiš toliko je neprocjenjivo i neusporedivo s bilo čime. Malim znakovima bliskosti pokazati drugome na njegovu vrijednost. Stiskom ruke, osmijehom, dodirom, poljupcem, lijepom riječi. Poći u susret svojim strahovima i sumnjama i istopiti ih. Jer oni sužavaju prostore vaših mogućnosti, oni oduzimaju od vas vaše prilike.

Samo je jedan put prema naprijed u Novu godinu – biti onaj koji vjeruje u svoje snove.  Razočarao si se jer ih do sada nisi ostvario a mnogo si toga učinio. No svijet se preokreće onda kada mi pretumbamo sva svoja dosadašnja razmišljanja i navike i gradimo svoju svakodnevicu ispočetka. Život postaje drugačiji kada shvatimo da se ne možemo i ne trebamo sakriti od svih životnih oluja jer po njima postajemo jači i snažniji.

Samo je jedan put prema naprijed u Novu godinu – biti onaj koji preuzima odgovornost za svoj život. Možeš li reći da ti nitko nije kriv za tvoju sadašnjost osim tebe velika je stvar. Imaš glavu, srce i ruke i možeš oblikovati stvarnost onako kako misliš da je najbolje. Ne trebaš ići tamo gdje idu drugi, praviti se da ti se sviđaju stvari kao i drugima. Budi svoj i to će ti dati snagu da napraviš nešto što samo ti možeš, želiš i zaslužuješ.

Samo je jedan put prema naprijed u Novu godinu – biti zahvalan za sve stare godine. Biti zahvalan za sve povrede i udarce koje si primio jer su oni su doprinijeli tvojoj snazi, ojačali tvoj osjećaj sigurnosti, stvorili tvoj osjećaj samopoštovanja i učinili te onim što jesi. Zahvali za odbacivanja, izdaje, prevare i zatvori to poglavlje života jednom zauvijek. One su sada iza sebe a ispred tebe je ono što ti sada izabereš. Dobro izaberi!

Mario Žuvela

Izvor: savjetnikuspjeha