Naslovnica Psihologija Raščistite svaki segment svog života: Brutalno jednostavni savjeti!

Raščistite svaki segment svog života: Brutalno jednostavni savjeti!

Utišajte se i u sebi slobodno otpustite sve doživljaje iz svoje prošlosti. Tako ćete u startu otvoriti prostor i vrijeme za nešto novo što vam dolazi u susret. Na neki način ćete osloboditi sebe od onog što ionako više ne možete promijeniti, a svoju dušu usmjerit ćete prema naprijed.

Tada može početi istinski proces pojednostavljenja koji će vam sigurno donijeti pametnije postupanje kako sa sobom, tako i sa svim i svakim u vašem životu.

Kako ćete to učiniti? Evo nekih putokaza koji slijede vječnih dvanaest elementarnih tema u životu pojednica.

1. VAŠA OSOBNOST I PONAŠANJE

Prestanite stalno voditi brigu o svom izgledu. Budite ono što jeste i neka vam kriterij bude da se osjećate dobro u svojoj koži. Budite prirodni i ako u duši osjetite da nešto trebate napraviti, reći ili pokazati – napravite to bez previše razmišljanja, gotovo spontano.

2. VAŠE FINANCIJE I SUSTAV VRIJEDNOSTI

Ako imate ikakve dugove, što prije ih otplatite. Napravite svoju listu prioriteta i držite je se. Novac trošite na ono što vam je važno, a ostalo zanemarite. Ubrzo ćete uvidjeti koliko je suvišnih troškova bilo u vašem životu, kao i to kako vam neke stvari uopće nisu bile važne, a samo ste se zavaravali da jesu.

3. VAŠA BLIŽA OKOLINA I RODBINA, UČENJE, MEDIJI

Zanemarite tračeve i što tko misli. Ako ste vi prirodni i ponašate se u skladu s onim što jeste, nema nikakvih razloga da ne budete iskreni, a onda će i drugi takvi postati prema vama. Oni pak koji to nisu u stanju, otpast će sami od sebe. Ako imate brata ili sestru shvatite da vam je to najbliži rod za cijeli život i trudite se održavati dobre odnose. Oni koji uče, neka prihvate da im to može biti garancija da će nešto postići u životu i da je taj ključ uvijek u njihovim rukama. Što se medija tiče, uvedite dan posta od njih. Barem jedan dan mjesečno provedite bez televizije, kompjutera, mobitela. Zašto? Zato da bi uvidjeli kako o njima niste ovisni i da napunite svoje baterije šetnjom kroz prirodu na svježem zraku.

4. VAŠ DOM, OBITELJ IZ KOJE POTJEČETE

Ako imate nekakve neuredne kutke u stanu ili stvari koje dugo niste koristili, poklonite ih kome trebaju i oslobodite svoj prostor, a time i svoj duh. Budite dobri prema svojoj obitelji, a ako je netko baš konfliktna osoba, ne ulazite u jalove rasprave s njim (njom).

5. VAŠE LJUBAVI, ZABAVE, VAŠA DJECA

Ukoliko u vašem životu još nema one prave ljubavi, ne pravite dramu zbog toga. Sve ima svoje vrijeme. Izlazite van bez pritiska da se to mora dogoditi. Možete se sasvim dobro provesti i u krugu dragih vam ljudi, a onda kad treba, doći će i ljubav. Volite svoju djecu i ono vrijeme koje imate za njih neka bude kvalitetno provedeno. Zaboravite umor.

6. VAŠ POSAO, KOLEGE, VAŠE ŽIVOTNE NAVIKE

Na poslu ne gubite vrijeme sa stvarima koje nisu dio vaše profesije. Budite usredotočeni i profesionalni, pa ćete biti i učinkoviti. Tad će ostati i dovoljno prostora za poneku šalu i dobre vibracije između vas i kolega. Surađujte s drugima. Vodite brigu o svom zdravlju poštujući svoje tijelo i njegujući duh, ali ne putem složenih kozmetičkih postupaka, nego tako da si priuštite ono što vam oduvijek godi. Šetajte, rekreirajte se, bavite se sportom, pročitajte dobru knjigu, opustite se uz lijepu glazbu.

7. VAŠ PARTNER, BRAK

Čak i kad ne provodite mnogo vremena zajedno, neka ti trenuci budu ugodni. Fokusirajte se na svoje i partnerove vrline, a mane zanemarite. Imajte na pameti da nitko nije savršen. Ne čačkajte tamo gdje ne treba. Volite i bit ćete voljeni.

8. VAŠA SPOSOBNOST MIJENJANJA, STRASTVENI ŽIVOT

Jačajte svoj duh sadržajima koji vas zanimaju. Slobodno istražujte. To se odnosi i na erotski život. Pri svemu tome uvijek budite ono što jeste i ne pretvarajte se.

9. VAŠI IDEALI, STUDIRANJE, PUTOVANJA

Ako ste zaboravili svoje ideale, podsjetite ih se. Nemojte ih napustiti. Vratite svoje snove u svoje misli. Slijedite ih onoliko koliko je moguće. Želite li se dodatno obrazovati, nikad nije kasno. Širite svoje horizonte. Bit ćete bogatiji kao osoba. Ako nemate dovoljno novca za destinacije koje ste oduvijek željeli posjetiti, istražite postoje li neke jeftinije varijante putovanja. Iznenadit ćete se što ćete sve otkriti. Možete planirati i pomalo štedjeti.

10. VAŠA KARIJERA I STATUS U DRUŠTVU

Dajte sve od sebe da postignete nešto u karijeri, ali na putu do svog cilja, ne idite “preko leševa”. Pronalizirajte što je to što želite postići i zašto, te ako uvidite da u tome postoji i zrnce snobizma, mijenjajte što treba. Neka vaši ciljevi budu realni i primjereni vama i vašim talentima. Poštujte one koji su nešto postigli i učite od njih.

11. VAŠI PRIJATELJI I DRUŠTVO, PLODOVI RADA

Održavajte kontakte sa svojim prijateljima, ali ne na silu ili reda radi. Makar se i dugo ne čuli s nekim, neka glas ili susret bude iskren i ispunjavajući za oboje. Ako bude nekih koji su vas razočarali, ne razbijajte glavu previše o tome. Pustite neka to izblijedi s vremenom. Ako ste već nešto postigli u svom životu, naučite se opustiti i uživati u tom. Zaslužili ste. Otvorite priliku za razvoj svojih hobija. Uživajte i u njima.

12. VAŠA PODSVIJEST, PSIHA, DUHOVNOST

Kad ulazite dublje u sebe, idite oprezno i pomalo. Svoje unutrašnje granice možete pomicati postepeno. Otkrivajte sebe unutrašnjom introspekcijom i imajte na pameti da ono što je neopipljivo zapravo pokreće svijet i materiju, pa je stoga i važnije od ovog pojavnog svijeta. Zato se u mirnim trenucima pozabavite i tom temom. Proširit ćete svoju percepciju i ojačati intuiciju, a to je već malo viša razina mudrosti.

Izvor: atma