KADA BIH ZNAO!

“Kada bih znao da je danas posljednji put da te gledam kako spavaš, zagrlio bih te svom svojom snagom i molio se Bogu da mi dopusti da budem anđeo čuvar tvoje duše. Kada bih znao da je ovo posljednji put da te vidim, rekao bih ti “Volim te”.

Uvijek postoji sutra, i život nam daje šansu da popravimo stvari. Ali ako griješim, i ako je danas sve što još imam, volio bih ti reći koliko te mnogo volim i da te nikada neću zaboraviti. Bio mlad ili star, sutra nije nikome zagarantirano.

Danas je možda vaš posljednji dan s onima koje volite i zato ne smijete čekati: učinite to danas, za slučaj da sutra možda nikada ne stigne.

Siguran sam da će vam biti žao propuštene prilike da danas podarite smiješak, zagrljaj, poljubac, ili što ste bili prezaposleni da svojim voljenima ispunite posljednju želju. Nađite vremena da im kažete “Žao mi je”, “Oprosti mi!”, “Molim”, “Hvala” i sve druge lijepe riječi koje znate.

Nitko vas neće pamtiti po mislima koje ste skrivali. Zamolite stoga Boga za mudrost i snagu da ih izrazite.

Pokažite vašim prijateljima i voljenima koliko su vam važni. Pošaljite ovo pismo onima koje volite. Ne učinite li to danas, sutra će biti kao jučer. Ne učinite li to nikad, ništa neće značiti.

Zato učinite to sada.”

Gabriel Garcia Marquez

Izvor: Ingrid Divković