Naslovnica Ostalo Pročitaj ovo ako se bojiš budućnosti

Pročitaj ovo ako se bojiš budućnosti

Ako stalno razmišljaš o budućnosti, osjećaš se loše. Konstantno si postavljaš loša pitanja koja se vjerojatno neće ni dogoditi.

Postaješ pesimist, negativnost te obuzima, zamišljaš najgori scenarij, čak i ako to nije najvjerojatniji scenarij.
Ako stalno razmišljaš o budućnosti, stvaraš probleme koji zapravo ne postoje. Pitaš se što ćeš učiniti ako se to i to dogodi ili kako ćeš se nositi s nekom situacijom – a vjerojatno se ništa od toga neće ostvariti. Dobro je biti pripremljen, ali nezdravo je biti opsjednut. Nezdravo je iznova i iznova fokusirati se na nešto loše, jer tvoje tijelo svaku misao proživljava i to je potpuno loše za zdravlje.

Ako uvijek razmišljaš o budućnosti, zaboravljaš uživati u sadašnjosti. Ne uviđaš ljepotu u svojim prijateljima, u obitelji, u prirodi oko tebe. Oči ti klize u prošle dobre trenutke u životu, jer živiš u svojim mislima umjesto da živiš u stvarnom svijetu.

Ako uvijek razmišljaš o budućnosti, izlažeš se stresu. Nikad ne uživaš u hrani koju jedeš ili u vožnjama automobilom, jer uvijek čekaš što će se dogoditi sljedeće. Pitaš se kamo će te tvoje radnje odvesti umjesto da živiš u trenutku.

Kad uvijek razmišljaš o budućnosti, ti samo vidiš veliku sliku umjesto da obratiš pažnju na male stvari, male korake koje će te dovesti do uspjeha. Previše naglaska stavljaš na događaje koji nisu važni, a zanemaruješ stvari koje jesu važne.

Ako stalno razmišljaš o budućnosti, uništavaš svoju prisutnost. Uvjeravaš se da ćeš za dvije godine od sada ili deset godina biti bolja, da ćeš biti tada sretna. A zapravo sve što činiš je da svoju budućnost zamišljaš obećavajućom, a sadašnjost dosadnom.

Mislim da je vrijeme da prekineš i zaustaviš svoje beskrajne brige o budućnosti. Jer budućnost još nije stigla, a kada dođe ti bi mogla biti jako loše, jer zanemaruješ sebe u sadašnjosti.

Naravno, ne znači da bi trebala prestati razmišljati o sutra. Čini ono što te veseli kako bi se bolje pripremila za lijepu budućnost, misli pozitivno, vjeruj sebi, pouzdaj se u pozitivne svoje misli i svoje ciljeve i tako ćeš otpustiti strahove za budućnost.

Prestani se buditi znojna i plašiti se za sutra. Prestani se mučiti uz nepotrebne misli.
Prestani naglašavati sutra jer zaslužuješ sreću danas.

Izvor: zdravaisretna