Naslovnica Ostalo POSLIJE RAZVODA JE SVE SHVATILA: 10 grešaka koje žena ne treba da...

POSLIJE RAZVODA JE SVE SHVATILA: 10 grešaka koje žena ne treba da pravi!

Nakon što je bila u braku, postala majka i razvela se, Lora Lifšic pogledala je u retrovizor svog života i detektovala 10 ključnih grešaka koje je napravila u ljubavi, a koje, tvrdi, više nikada neće ponoviti.

Ona je već dve godine razvedena, a iz svega što joj se dogodilo sada, kada je ponovo sama, doduše s decom, evo šta je naučila.

Ignorisala sam dobre momke

Žene koje nemaju samopouzdanja ne gledaju dobre momke. Kada o sebi mislite najgore, imate tendenciju da budete sa ljudima zbog kojih se osećate još gore. Ne kažem kako ću izaći s pristojnim čovekom samo zato što je pristojan, ali daću mu šansu jer isto to zaslužujem i ja.

Sve sam prepuštala njemu

Uvek bih ja proganjala njih umesto da sam taj posao prepustila njima. Kada bi mi se neko i udvarao, takve bih zaobišla, jer su bili dobri momci. Moj bivši suprug me je saletao i to je upalilo. Muškarci žele da znaju da su zaslužili ljubav žene, a ne da im se bacite pred noge.

Govorila sam istinu

Otkrila bih previše o sebi, odmah na početku, pa se većina muškaraca nije predugo zadržavala u vezi sa mnom. To je zato što sam uvek birala seronje. Jesu li takvi tipovi zaslužili da dobiju moje srce na tanjiru? Verovatno nisu, a oni koji jesu, njih sam svojim ponašanjem prestravila pa su pobegli. Ne otkrivajte previše o sebi. Vaš partner treba da zasluži tu privilegiju, da zna sve o vama i vašim životnim iskustvima.

Tolerisala sam nepoštovanje

To sam radila i u braku, a pogotovo u svojim dvadesetima. Bilo je dosta muškaraca koji me nisu poštovali, koji su se izvinili i ja bi hih pozvala da se vrate. Ne opraštajte nikome ko vas ne poštuje. Takvi zaslužuju crveni karton. Ljubazna osoba može reći nešto nesmotreno, ali neće vas vređati.

Dozvolila sam im da me tretiraju kao da sam lutka

Ja to nisam. Ja sam ljudsko biće. Zapamtite da ste vi osoba, koja ima svoje pozitivne i negativne strane. Vaša uloga nije da neko drugi upravlja vašim životom. Nikada nemoj da budeš igračka muškarcu. Nikada. Koliko god puta ga poslala u tri lepe, koliko god se puta suprotstavila, tolerisala sam nepoštovanje, jer sam želela da budem voljena.

Previše sam se nadala

Svoju sreću sam vezala za njegovu ljubav prema meni, a kada bi nešto krenulo po zlu pa bismo raskinuli, ta bi sreća nestala iz mog života zajedno sa njim. Početna hemija i hormoni koji te lupaju ne mogu uopšte da se uporede sa dobrobitima dugoročne veze. Požuri polako.

Moja sreća je zavisila od drugih

Mnogo mi je značilo da me neko voli, a kada bi to prestalo, postala bih depresivna. Niko ne voli da bude odbačen, ali ako meriš svoju sreću prema postupcima drugih, živećeš jadan život.

Muškarca nisam želela, bio mi je preko potreban

Uopšte nije privlačno kad muškarcu staviš do znanja da ti je previše potreban. To je samo način da nadomestiš nešto što ti nedostaje kroz drugu osobu. Trebalo bi da želiš nekoga, a ne da je on razlog tvog postojanja.

Nisam ih vrtela oko malog prsta

Trebalo je da izlazim kako bih se zabavila, a ja to nisam radila. Pronašla bih jednog i držala bih se njega, dok veza ne bi pukla, pa bih nastavila dalje. Trebalo je da budem opuštenija i zabavljam se kako bih upoznala nekog novog, otkrila šta volim, šta mi odgovara i kako bih se zabavila.

Nisam bila srećna sa onim što sam imala

Trebalo je da uživam u svom životu, bez obzira na to da li je u njemu muškarac ili nije. Previše sam se opterećivala njima, a trebalo je da se okrenem sebi. Nije trebalo da se osećam nepotpunom samo zato što nemam frajera. Tek u tridesetima uživam u životu i, nakon razvoda, srećna sam što sam konačno sama.

Izvor: kronervijesti