Naslovnica Ostalo Pismo muškarcu zbog kojeg sam posumnjala u svoju ljepotu

Pismo muškarcu zbog kojeg sam posumnjala u svoju ljepotu

Zbog tebe sam se osjećala ružnom. Zbog tebe sam se osjećala debelom. Natjerao si me da se osjećam kako uopće ne zaslužujem tvoju ljubav. Ali moji osjećaji više nisu pod tvojom kontrolom.

Ovo je otvoreno pismo muškarcu zbog kojeg sam posumnjala u svoju ljepotu. Ovo je pismo za sve žene koje su ga imale potrebu napisati, ali nisu znale kako.

Pismo za sve žene koje su imale ovakvog muškarca u životu.

1. DRAGO MI JE DA SI OTIŠAO

Inače bi me ubilo to konstantno pokušavanje da ti udovoljim. Sada, kada više nisi dio mog života, mogu pronaći nekoga tko me neće natjerati da sumnjam u svoju ljepotu. Nekoga tko će mi reći da sam predivna, čak i kada mi je nos začepljen, a kosa zapetljana. Nekoga kome neće smetati ako dobijem koji kilogram, jer sam i dalje ona prekrasna duša iznutra, bez obzira što pokazuje vaga.

2. ŠMINKA NIJE LAŽNO PREDSTAVLJANJE

Stavljanje pudera preko nekih prištića nije lažno predstavljanje. Prekrivanje podočnjaka ispod očiju jer sam uspjela spavati samo tri sata nije lažno predstavljanje. Ljudsko tijelo nije prirodno ukrašeno, Ne bi te trebalo iznenaditi kada skinem sve sa lica i kada nestanu lijepe boje. Ali, znaš što je lažno predstavljanje? To da se pretvaraš da si dobar čovjek, zaklinješ se da me voliš i da me nikad ne bi povrijedio, i onda napraviš upravo to.

3. MOJE SAMOPOUZDANJE VIŠE NE OVISI O MUŠKARCIMA

Nekada sam se mučila brojanjem kalorija i oblačenjem rublja koje si volio. Moja košarica je u dućanu bila prepuna stvari zbog kojih si me trebao zavoljeti. Ali sada, sada sam pametnija. Sada se oblačim za sebe. Ne trebam muškarca koji će me odmjeriti da bi se osjećala seksi. Jer ja već znam koliko vrijedim.

4. ŽELIM NEKOGA TKO ĆE VIŠE CIJENITI MOJ UM NEGO TIJELO

Možda nemam najljepše grudi, ali imam veliki mozak. Da si ti bio normalan tip, na trenutak bi prestao buljiti u moje tijelo i pogledao me u oči i poslušao što imam za reći. Ja sam pametna, ja sam dobra osoba, ja sam iznutra prelijepa. Šteta što si se fokusirao na moje vanjske mane umjesto da si prepoznao moju unutarnju ljepotu.

5. MOJA LJEPOTA NAJVIŠE SJAJI KAD SAM SRETNA

Izgledam najljepše kada radim nešto što volim. Kada govorim o temi koju poznajem, pjevušim uz svoju omiljenu pjesmu, ili čitam roman autora kojeg obožavam. Ljepota izlazi u tim malim trenucima, kada sjaj moje unutrašnjosti izbija kroz oči i osmijeh.

6. UOPĆE NE TREBAM TOLIKO ŠMINKE KOLIKO MISLIM

Neću više provoditi sate pred ogledalom svaki put prije no što izađem iz kuće, samo zato da bi se osjećala posebnom. Šminka za mene ne znači samopouzdanje, ona je za mene samo način da prikrijem neke nedostatke. Ali više mi ne pada razmišljati da je cijelo moje lice jedna velika mana. Prepustit ću se prirodnom izgledu što više, jer mi više ne treba tri kilograma šminke da bi se osjećala lijepom. Mrvica rumenila i malo maskare su mi dovoljni.

7. LJEPOTA UISTINU DOLAZI U SVIM OBLICIMA I VELIČINAMA

Možda ne izgledam kao supermodel, ali takvi tipovi žena su u manjini. Postoje predivne žene sa velikim guzama, predivne djevojke s malim guzama, predivne cure s prištićima, krasne cure sa celulitom. Moje “mane” me ne čine manje lijepom. Samo me čine više jedinstvenom.

8. TI NISI LIJEP IZNUTRA

Na prvi pogled si zgodan, ali nakon što tvoja buduća djevojka dođe k sebi i shvati kakav imaš karakter, ona će postati tvoja buduća-bivša djevojka. Nisu sve blesave kao što sam ja bila. Neće te dugo trpjeti, jednom kada shvate da si plitak kao lokva.

9. UČIM KAKO VOLJETI SAMU SEBE

Priznajem, ja i dalje radim na sebi. Nekim danima osjećam se nezaustavljivo, a postoje i dani kada se osjećam da sam najružnija u prostoriji. Ali više neću dozvoliti da muškarac kontrolira moje samopouzdanje. Koga briga što oni misle? Ja sam ta koja se treba svako jutro pogledati u ogledalo, i zato je moje mišljenje jedino bitno.

10. JE…. SE

Ja sam predivna. A ti si bio previše slijep da to shvatiš.

Izvor: zdravaisretna