Naslovnica Ostalo Onaj ko vas često komentariše vam potajno zavidi – Psihološke taktike da...

Onaj ko vas često komentariše vam potajno zavidi – Psihološke taktike da bolje pročitate ljude

Obratite pažnju na to kako se ljudi ponašaju. Ponekad je njihovo pravo lice baš tu pred vašim nosom, a vi ga ne vidite! Obratite pažnju na sljedeće stvari.

Ako osoba koja vam je bliska kaže nešto loše o drugima, možete biti 100% sigurni da i za vas govori mnogo loših stvari. Ako osoba kaže da sada nije spremna za izgradnju ozbiljne veze, onda jeste, ali vjerovatno ne želi biti vezana nikakvim obavezama.

Ako je osoba osjetljiva na kritiku, to znači da se djelomično slaže s njom. Ako osoba na vaš račun pravi neumjesne komentare tvrdeći da se samo šali – ne vjerujte mnogo. Nekad se najveće uvrede izgovore kroz šalu. Ako osoba ostane ljubazna samo kad joj to odgovara, to znači da ne mari za tuđa osjećanja, već samo za zadovoljenje svojih želja.

Ako se čovjek potrudi iskupiti za svoje greške iz prošlosti, tada zaista žali što ih je napravio. Ako osoba mirnim tonom govori o želji da se rastane s vama, to znači da je već spremna na to. Kad se osoba zna iskreno radovati ljudima koji ostvare sreću, to znači da je sigurna u sebe i u odluke koje je donijela.

Ako osoba stalno negativno nekoga komentariše, to znači da taj neko ima nešto što zaista želi, ali ne može dobiti. Ako se osoba dobro ponaša prema strancima od kojih jednostavno nema nikakve koristi, onda poštuje one oko sebe.

Ako je neko uvrijedio osobu i želi joj se osvetiti, onda ne želi obračun, već jednostavno želi pobiti ono što je neko rekao ili uradio. Ako osoba može sagledati situaciju sa stanovišta svog suparnika, onda zaslužuje poštovanje. Ako se osoba šali s nekim, pokušavajući povrijediti tuđa osjećanja, onda je vrlo nesigurna.

Ako osoba nije s vama na važan datum, to pokazuje da ste mu apsolutno nevažni. Važni ste onome ko uvijek dođe! Ako vam osoba obećava da će biti dobra prema vama, ali pokazuje agresiju iza vaših leđa, to znači da je u stvari zla osoba, jednostavno se boji to pokazati pred vama.

Budite pažljiviji prema osobi koja često mijenja prijatelje, automobile, mjesto stanovanja. Takva osoba je u životu promjenjiva i ne treba joj vjerovati. Ako vas osoba stalno ispravlja u svemu, čak i kad ste u pravu, to znači da vas se podsvjesno boji i želi se staviti iznad vas.

pult24