SLOMLJENO SRCE PAMTI POPUT SLONA: Kad misliš da si našao srodnu dušu, a ona te iznevjeri…

„Kad se jedna vrata sreće zatvore, druga se otvaraju ali često predugo gledamo u zatvorena vrata da ne vidimo ona koja su nam se otvorila“ – Helen Keler

Slomljeno srce je poput slona – retko zaboravlja. Emotivna veza između srodnih duša je veza ljudske ljubavi. Ta ljubav može biti spašena, poštovana i cenjena, ili može biti pregažena, zakopana, napuštena i čak uništena. Naša humanost nam omogućava da se duboko povežemo s drugim ljudskim bićem, a kada je ta veza ostvarena između stvarnih srodnih duša, božanskih komplemenata, suđena je da traje zauvek.

Budući da su božanski komplementi povezani na tri nivoa, emocionalnom, na nivou duše i duhovnom, preboljevanje jednom kada je veza gotova može biti jako teško i to toliko da mnogi ostaju u osiromašenim vezama predugo ili ostaju emocionalno vezani godinama nakon prekida.

Preboljevanje emocionalnih veza

Zaostale emocionalne veze mogu uzrokovati da osoba tuguje za izgubljenom ljubavi i pritom se zakači na dobre uspomene čak i ako je loših uspomena bilo više nego dobrih. Produžena emocionalna vezanost je često rezultat preterane zavisnosti u vezi kao osnovnog izvora ljubavi. Usamljenost i nepodnošljivi gubitak proždiru misli osobe, a povratak sećanjima produžava tugu. Neki nikada ne uspeju da potpuno prebole i mogu pasti u tešku depresiju i izoluju se od drugih. Smatraju nezamislivim da bi mogli da budu srećni sa nekim drugim.

Čak i kada im sav razum i logika govore da je gotovo i većinom nastave dalje, podsvest može da ostane vezana za bolne emocionalne ostatke godinama. Ukorenjena tuga može da ispliva godinama kasnije, naročito ako je pokrenuta novim gubitkom.

Snovi o pomirenju su česti među onima koji se razdvoje od svojih srodnih duša. U snovima se otuđeni partner osobi koja sanja može pridružiti na zelenoj livadi, poznatim mestima ili na bilo kojoj od proživljenih situacija iz njihove veze. Ovi snovi naizgled bude osećaj gubitka, odvojenosti i napuštanja koju osoba oseća, puneći ih, barem privremeno s osećanjem radosti i ljubavi. Iako većina snova kao što su ovi samo predstavljaju podsvesnu želju i imaju malo uporišta u stvarnosti, oni zadovoljavaju želju da se ljubav održi u životu.

Preboljevanje emocionalnih veza zahteva ljubav prema sebi i strpljenje. Za većinu je preboljevanje isto što i prihvatanje smrti. Osoba se mora pomiriti s odsutnošću svoje srodne duše i pustiti je da ode s ljubavlju i oproštajem. Srce mora da tuguje i zaceliće posle nekog vremena uz podršku i isceliteljsku medicinu. Nošenje priveska s ružičastim kvarcom može da umiri bolno srce i okončanje oproštaja može da oslobodi srce tako da ono može ponovo da voli.

Duhovne veze duše

Duhovne veze duše mogu takođe da predstavljaju izazov nakon odvajanja i prekida. Duhovne veze mogu potrajati i predstavljaju iskustvo kao nešto što je s vremena na vreme na svom mestu dok je u drugom trenutku u psihičkom prostoru koji stvara osećaj pregaženosti s neželjenim emocijama.

Nije neobično da srodne duše osete kada je druga polovina u opasnosti, pati zbog gubitka ili je preplavljena iznenadno neželjenim emocijama. Ponekad se informacije pojavljuju u snovima. Iz noći u noć, srodna duša posećuje svog partnera nastojeći iskomunicirati njihovu želju za sjedinjenjem ili jednostavno izraziti njihovu ljubav koja se nastavlja.

Jedna žena je opisala nastojanje svoje srodne duše za ponovnim uspostavljanjem veze kroz snove kao neumorne. U svom zadnjem snu on ju je zamolio da ga nazove. Ovakva iskustva stvaraju snažnu duhovnu vezu koja je neporeciva i koju može biti teško razbiti.

Za one koji ostaju verni i nepokolebljivi u obećanjima koje su dali pre inkarnacije, volja da vide svoje božanske komplemente u teškim trenutcima može da poveća njihov bol. Mogu nesvesno da trče u spas uzimajući od karme njihovog partnera. Ova vrsta vernosti može da postane preveliki teret.

Duhovna usklađenost koja veže jednu dušu s drugom često se događa kada je veza između ljudi izvanredna. Zakačena za srce ili solarni pleksus, funkcioniše kao vrsta životne linije za dušu koja je zavisna o energiji drugoga. Kidanje duhovnih niti je lako za iskusnog psihičkog iscelitelja, ali čuvanje da se niti ponovo ne zakače je puno teži zadatak koji traži dublje duhovno lečenje. Duhovni fenomen koji se naziva vezivanje može da se dogodi i do 20 puta dnevno. Duša koja koristi životnu energiju drugoga često dobije što želi.

Večna povezanost duha

Veza između stvarnih srodnih duša, božanskih komplemenata, nikada ne može da bude prekinuta. Pečat koji ih veže u dimenziji duha je utemeljen na večnom obećanju koje je utemeljeno na početku stvaranja. To je večna veza koja je smeštena u srcu duha u dimenziji koja je izvan obične spoznaje i vidljiva je samo onima koji su osvešćeni svojom duhovnom moći. Spoznaja večnog zaveta ne znači da srodne duše moraju da ostanu u vezi koja se završila.

Živeti s nedostatkom ljubavi koja rezultira u zlostavljanju, nepovezanosti ili u stalnom nezadovoljstvu samo stvara dodatnu patnju i bol. Puštanje može biti izraz najveće ljubavi koju par srodnih duša može da napravi. S oproštajem dolazi veće prihvatanje i veći obim ljubavi, ljubavi koja je manje povezana, iskrenog srca, u miru i potpuna.

Izvor: magic