Naslovnica Ostalo 5 stvari na koje je svaki muškarac ljubomoran

5 stvari na koje je svaki muškarac ljubomoran

Neke stvari na koje su muškarci u vezama ljubomorni neće vam biti nimalo logične. I njih ponekad muče nesigurnosti, a evo na što su najčešće ljubomorni.

Vaše prijateljice

Dok su neki od samog početka veze ljubomorni na vrijeme koje provodite s prijateljima, kod drugih se ta ljubomora može pojaviti tek kasnije. Naravno, postoje i oni kojima takva druženja nimalo ne smetaju, ali pojedina istraživanja su pokazala da su partneri zaista ponekad ljubomorni na ljude s kojima provodite puno vremena.

Kolege s posla

Ova vrsta ljubomore najčešće se javlja zbog nepoznavanja ljudi s kojima radite pa ih često doživljavaju kao nevidljivu prijetnju.

Vrijeme koje provodite u teretani

Za njega je to mjesto na kojem se mišićavi Apoloni šetaju po dvorani i, umjesto da vježbaju, nabacuju se upravo vama. Ako imate i ličnog trenera, ljubomora vašeg partnera mogla bi biti još izraženija. Ipak, umjesto da odustanete od vježbanja, radije i njega nagovorite da vam se pridruži u teretani.

Društvene mreže

Pogotovo ako jako puno vremena provodite na njima. Uznemiriti ga mogu i kasnovečernje poruke ili pozivi, čak i ako vas zove samo koleginica da vam javi da sutra neće doći na posao ili najbolja prijateljica da vam ispriča šta joj se upravo dogodilo.

Vaš hobi

Ako ste maksimalno posvećeni svom hobiju i svaki slobodan trenutak provodite uživajući u njemu, vaš partner bi mogao pokazati znakove ljubomore, jer će se vjerovatno osjećati kao da te aktivnosti kradu “vaše vrijeme”.

Izvor: Index Rouge

Autor: minimagazin.info