Naslovnica Ostalo 10 razloga zašto je STARIJA SESTRA nešto najvrijednije što imate u životu

10 razloga zašto je STARIJA SESTRA nešto najvrijednije što imate u životu

I 10 dokaza da treba odmah da budete zahvalni jer ste ponosna mlađa sestrica.

Naravno da će svako imati svoje mišljenje o tome da li bolje biti starija ili mlađa sestra, ali jedno je sigurno, sjajno je imati nekoga na koga možete uvek da računate, volite i ko će uvek biti tu uz vas.

U nastavku pročitajte 10 razloga zašto je sjajno imati stariju sstru, a na linku možete naći dokaze da je i imati mlađu pravi blagoslov.

Uvek je korak ispred.
Utabala je put, pre vas prošla kroz sve zamke odrastanja i odnosa s roditeljima. Zna šta ih ljuti, a šta ostavlja ravnodušnim. Pravi je majstor u izvlačenju iz nevolja.

Njen ormar je bolji od vašeg.
Kada ste bili mali, verovatno vas je ljutilo to što stalno morate da nosite staru odeću svoje sestre. Tek u tinejdžerskim danima shvatimo kako je njen ormar zapravo sjajan i da se u njemu skrivaju odevni komadi koje biste želeli da nosite. Iako treba da je nagovorite da vam pozajmi omiljenu majicu ili suknju, ali ipak pristae na to jer vam ništa ne može odbiti.

Iskrena je.
Kada vam niko drugi ne kaže istinu, starija sestra uvek je tu da vam sve iskreno kaže u lice jer ona jednostavno ne zna drugačije.

Možete učiti na njnim greškama.
Sve klasične greške koje radimo tokom odrastanja odradila je pre vas, a vama je preostalo samo da učite na njenim iskustvima.

Ona je vaša „putovnica“ za izlazak u svet.
Skeptični roditelji dopuštaju večernje izlaske i odlazak na prve koncerte samo ako je starija sestra uz mlađu.

Zna kako da vas dovede u red.
Svi ponekad bezrazložno dramatiziramo. I dok će naše prijateljice uglavnom pretrpeti našu žutu minutu bez prigovora, starija sestra nema vremena za to. Ona će nas dovesti u red s par edukativnih rečenica u “sestrinskom” stilu.

Nikada ne osuđuje.
Naravno da se uvek ne slaže s vama, ali poštuje vaš izbor i vaše odluke te vas nikada ne osuđuje.

Uvek je na vašoj strani.
Bez obzira na sestrinske razmirice i svađe, u trenucima kada vam je potrebna njena potpora, ona bezrezervno staje na vašu stranu, onako kako to samo sestre znaju.

Jedina vas može oraspoložiti u sekundi.
Uz vas je od prvog dana, gledala vas je kako rastete i dobro zna što vas rastužuje, a šta vam odmah može vratiti osmeh na lice. Ponekad vam se čini da ima telepatske sposobnosti jer u pravom trenutku zna reči pravi stvar i da vas oraspoloži u sekundi.

Bez nje ne možete izdržati porodična okupljanja.
Zajedno se dosađujete, udarate jedna drugu nogom ispod stola kada član porodice po stoti put priča istu (ne)zabavnu anegdotu, uskačete u pomoć kada treba odgovarati na klasična pitanja o udaji i deci.

Izvor: cure