Naslovnica Ostalo Zašto ljubav ne dolazi

Zašto ljubav ne dolazi

Putevi ljubavi su neizvesni. Ipak, njen dugo iščekivani dolazak u vaš život zavisi od toga kako ste spremni da je dočekate.

Za ljubav ste možda spremni, ali ne znate kada će vam ljubav naići, niti ko će ta osoba biti. Pitanje ljubavi je nepoznato, nemoguće ga je kontrolisati, i jako je neizvesno. Ako imate neki ideal o osobi vrednoj pažnje koja će iznenada sleteti u vaše krilo ne samo da ćete se razočarati, već će šteta koju tom prilikom napravite biti mnogo veća. Bićete potpuno nespremni za trenutak kada prava osoba zaista naiđe.

Zen bloger Leo Babauta tvrdi da nije veliki ekspert za ljubav, te da je imao mnogo sreće kada je upoznao svoju suprugu. Ipak, njegov savet je taj da u potrazi za ljubavlju uvek budete na sve spremni.

Izveštite se u iščekivanju neizvesnog. Ne postoji garancija ni za šta, a i da postoji verovatno ne bi bilo zabavno. Nepoznato je da li ćete naći nekoga ko će vam značiti, kao što ne možete znati ni da je osoba koju ste tek pronašli zapravo ona prava. Zato se pripremite. Iščekujte neizvesnost i često se upuštajte u situacije za koje niste sigurni kako će se završiti. Recimo, započnite novi posao, otputujte negde sa malo novca, bez prethodno utanačene rute ili razgovarajte sa strancima svakodnevno. Stalnom vežbom postaćete sve bolji i bolji u tome.

Oprostite se sa idealima. Verovatno tražite idelanu osobu, ali tako samo otežavate sebi. Ako težite pronalaženju savršene osobe koja ispunjava sve vaše zamisli, ima odgovarajuću hemiju i pritom joj se vi dopadate, imaćete težak zadatak. Umesto toga odbacite ideale i dočekajte neizvesnost otvorenog uma. Budite radoznali a ne sigurni.

Budite sami sebi dovoljni. Umesto da se nadate nekome ko će naići i ispuniti sve vaše emotivne prohteve naučite da se sami za njih pobrinete. Potrebno vam je samo ono što već imate, upravo sada.

Radite zanimljive stvari. Istražujte svet. Idite na neke avanture. Stecite nove veštine ili naučite novi jezik. Napravite nešto. Pišite. Uradite bilo šta drugačije. Postavite sebi nove izazove. Zaplašite sebe. Ne samo da ćete postati zanimljivija osoba već ćete se zabaviti, bićete sebi dovoljni, bolji u iščekivanju neizvesnog, i imaćete neke zanimljive priče koje ćete ispričati budućem partneru.

Poboljšajte svoje zdravlje i svoje finansije. Niko ne želi da izlazi sa gubitnicima. Niti to želite vi, niti vaš budući partner. Dakle, počnite da vežbate i budite fit. Počnite da štedite, i eliminišite svoje dugove. Budite fenomenalni.

Izvor