Naslovnica Nauka Zaboravite na isklesane trbušnjake: Muškarci s većim stomakom bolji su ljubavnici

Zaboravite na isklesane trbušnjake: Muškarci s većim stomakom bolji su ljubavnici

Iako mnoge žene, opisujući idealnog muškarca, sanjare o ljepotanu isklesanog tijela, naučnici tvrde da je bolje skrenuti pogled prema onima čija tjelesna građa više nalikuje Homeru Simpsonu.

Iako možda na prvi pogled nema atraktivan stas, muškarac s pivskim stomačićem može vas iznenaditi na druge važne načine. Studija naučnika u Turskoj 2017. godine pokazala je da muškarci s prekomjernom težinom i istaknutim stomačićem u krevetu mogu da izdrže mnogo duže od mršavijih muškaraca.

Naučnici su istraživali vezu između indeksa tjelesne mase (BMI) i se*sualne performanse 100 muškaraca koji su priznali da imaju problema sa određenim poteškoćama kad je se*s u pitanju u poređenju sa onima koji nisu mogli da se požale na svoj potencijal.

Rezultati su ukazali na činjenicu da muškarci s višim indeksom tjelesne mase i većim trbuhom u prosjeku mogu u krevetu izdržati 7,3 minuta, dok su vitkiji ispitanici jedva mogli da izdrže dva minuta. Razlika od pet minuta je prilično značajna. Zapravo, otkrili su da će mršaviji momci takođe češće patiti od preuranjene ejakulacije, piše YourTango.

Tako da onaj ljepotan iz teretane zapravo bi mogao da bude puno gori u krevetu od nekoga puno manje zategnutog ili čak debeljuškastog. Ovo bi moglo da bude malo razočaranje ako tražite isključivo muškarca s izraženim mišićima i atletskim izgledom.

S druge strane, ako ste među onima koji će se teško oduprijeti kasnonoćnim zalogajima, bićete u dobrom društvu i sigurno nećete osuđivati nečiji višak na stomaku. Na prvi pogled, ovo djeluje kontraintuitivno pa se mnogi pitaju nije li i se*sualni život odraz opšteg zdravstvenog stanja, naročito u kontekstu upozorenja o opasnostima debljine. Naučnici kažu da je ipak komplikovanije od toga.

Više sala na stomaku, kažu oni, znači da dotični muškarac sadrži više ženskog polnog hormona estradiola, koji pomaže u sprečavanju orgazma. Naučnici su čak otišli toliko daleko da su rekli da muškarci s manje muževnim tijelima imaju prednost u performansi u poređenju sa atletskim tipovima, prenosi 24sata.hr.

krstarica.com