Naslovnica Mudrosti Uvijek gledaj ono što je ispred tebe jer to je put kojim...

Uvijek gledaj ono što je ispred tebe jer to je put kojim si se zaputio!

Samo jedna navika uspjeha – uvijek gledaj ono što je ispred tebe, to dobro znaju oni koji su uspjeli.

Kada ti se čini da su oko tebe samo prepreke koje ti ne daju doći do tvoga cilja, koje te odvlače od tvoga sna, to je znak da moraš gledati iznad njih, ispod njih, sa strane njih, tražiti rješenje na svakom koraku i mjestu, samo ne nepomično stajati i očajavati da je život težak i da nema puta prema naprijed. Jer kada se želi ići naprijed tada je zapreka samo razlog da se povećaju snage i pojača motivacija.

Kada te ljudi kojima si okružen povrijede, razočaraju, iskoriste i ostave na cijedilu ne gledaj više u njih. Gledaj naprijed u sve one druge ljude koji ti to nisu učinili. Shvati da su ti oni dali najbolju lekciju a ta je da bolje preispituješ ljude, paziš koga puštaš u svoj život, jasnije razmisliš o svojim očekivanjima o njima, shvatiš da je nekada mnogo manja razlika između prijatelja i neprijatelja nego između prijatelja i onih koji se to pretvaraju da jesu.

Kada razočaraš sam sebe zato što si očekivao da ćeš ostvariti neki cilj budući si dao neka obećanja sebi i drugima ne razmišljaj više o tome što te razočaralo, gledaj naprijed. Daj sebi još jednu priliku, pa još jednu, a onda još takvih bezbroj. Shvati da si ti jedina osoba kojoj uvijek moraš davati prilike jer kada to prestaneš to znači da si digao ruke od sebe i da ti nije stalo kakva će biti tvoja budućnost. No budući da ti duboko stalo lažeš sam sebe.

Uvijek gledaj ono što je ispred tebe jer to je put kojim si se zaputio, kada se počneš okretati, usporavati, zastajkivati, tražiti opravdanja da se vratiš na početak to je najbolji znak da počinješ kažnjavati sam sebe budući da znaš što želiš i imaš dubokog razloga i sposobnosti da dođeš tamo a opet to ne činiš. Kada odlučiš život pogledati iz perspketive svoje konačne pobjede shvatit ćeš da sve ove stvari koje ti sada pričinjavaju probleme i zapreke isplati se nadvladati.

Mario Žuvela

Izvor: savjetnikuspjeha