Naslovnica Ostalo Studija otkriva KAKO naše TIJELO zapravo ZNA ko je naša SRODNA duša

Studija otkriva KAKO naše TIJELO zapravo ZNA ko je naša SRODNA duša

Kada je u pitanju srce, rečeno nam je da je najbolja stvar slušati unutrašnji osjećaj.Često čujemo priče drugih ljudi o tome kako su upoznali svoju pravu ljubav i kako su odmah znali da je to ta osoba s kojom im je suđeno provesti život.

Studija na Rutgers univerzitetu proučavala je kako ljubav utiče na ljudsko tijelo, i kakve hemijske reakcije se odvijaju kada osjećamo da nekog volimo.

1.Vaša intuicija vam govori

Unutrašnji osjećaj je stvaran, i trebali biste ga slušati.To je sjajan pokazitelj da li ste u dobroj i pozitivnoj vezi koja ima budućnost, ili ste samo zapeli u rutini i trošite svoje vrijeme.

2.Motivisani ste

Pitajte se : Kada ste sa partnerom, da li ste uzbuđeni i spremni da osvojite svijet? Ili vas samo iscrpljuju i čine nesigurnim?

3.Iskreni ste prema sebi

Kada ste sa nekim ko vas voli i podržava kroz dobra i loša vremena u životu, onda iskusujete svoje pravo, autentično jastvo.Nećete se morati skrivati ili pretvarati da ste neko drugi.

4.Smireni ste i opušteni

Svi se možemo složiti da sve veze zahtijevaju rad.Međutim, kada upoznate pravu osobu, sve će jednostavno pasti na svoje mjesto.

5.Trebate ih

Ne samo da uživate u vremenu sa njima, trebate ih da budu tu.Kada niste zajedno osjećate prazninu iznutra kao da nešto nedosjate.

6.Topli ste i nježni

Kada ste nježni, dragi, ranjivi kada god ste s njima, to je znak da vam je ugodno i da se osjećate sigurno u njihovoj prisutnosti.

7.Optimistični ste

Sa pravom osobom, optimistično ćete gledati na budućnost i bit ćete sretni i uzbuđeni zbog toga.Oboje planirate mnoge divne stvari.

8.Pravite zdravije izbore

Vaš partner će bez sumnje uticati na vaš život na veliki način.Ali, ono što je bitno jest da li utiče pozitivno i negativno.Neko kome je zaista stalo do vas će uvijek uticati na vas da pravite zdravije izbore.

9.Doživljavate pravu empatiju

Kada zaista volite nekoga, osjećate povezanost sa njima daleko više od fizičke.Oboje ste povezani na dubokom emocionalnom nivou.Osjećate ono što druga osoba osjeća, i oboje se trudite da ejdno drugo učinite sretnim i ispunjenim.

10.Vaši dlanovi se znoje i obrazi rumene

Kada ste uzbuđeni što ćete vidjeti vašeg partnera , osjetit ćete neke stvari koje su slične anksioznosti; kao što su, ubrzan rad srca, crveni obrazi ili znojenje dlanova.

11.Se*sualno ste uzbuđeni

Se*s je veoma važan aspekat svake veze.Ako se uzbudite samo kada pomislite na svog partnera, ili kad god ste s njim – vaš tijelo ih zapravo odobrava.

12.Oslobođeni ste od bola

Ako osjećate neku vrstu bola, i ovaj bol je olakšan kada pomislite na vašeg partnera i vašu vezu – to je čist znak da vaš partner utiče na vas na dobar način.

Izvor: novipocetak