Naslovnica Ostalo Savjeti Helen Mirren za svaku ženu: Ako ih poslušate, živjet ćete bez...

Savjeti Helen Mirren za svaku ženu: Ako ih poslušate, živjet ćete bez opterećenja!

Moje četrdesete bile su dobre. Pedesete sjajne. Šezdesete fantastične.

A sedamdesete su prokleto fenomenalne, rekla je slavna glumica.

Helen Mirren je britanska glumica i zvijezda u najboljem smislu te riječi – ona koja ne prestaje sjati. Navikli smo na teror mladosti i plastične ljepote, a Mirren nam pokazuje kako može i drugačije – uz pomoć rada, stava i dostojanstva.

Ne boji se reći što misli i zna to reći artikulirano – pravo u metu. Ovo su neki od njezinih najupečatljivijih citata koji će vas možda inspirirati da budete slobodnije i svoje.

1. Sada kada imam 70 godina, ono što bih mlađoj sebi posavjetovala jest –

govori “OD**BI” češće.

2. I dalje imam taj “ciganski” osjećaj za avanturu. Mislim da nisam spavala u istom krevetu više od tri ili četiri mjeseca čitavog mog života. Uvijek sadim povrće čije plodove na kraju ne pojedem i cvijeće koje neću vidjeti kako cvjeta. Oduvijek se selim po cijelom svijetu.

3. Cijela ta stvar oko oblačenja je luda. Možete potrošiti dolar na jaknu u nekom malom butiku, npr. “Second-hand”.

I možete potrošiti tisuću dolara na jaknu u mega-storeu. I ako vidite ove dvije jakne kako šetaju ulicom, vjerojatno ne biste znali koja je gdje kupljena.

4. Žene trebaju prestati biti ljubazne. Ako ikada budem imala djecu, koju nemam, prva stvar koju ću naučiti svoju djevojčicu je riječ: “od**bi”.

5. Najteži period u životu su dvadesete. To je takva šteta jer ste tada najdivniji i fizički u najboljoj kondiciji. Ali, to je također i razdoblje kada ste najnesigurniji i puni sumnje u sebe. Kada ne znate što će se dogoditi, zastrašujuće je.

6. Ja sam tip osobe – oblači-se-u-second-shopu-ali-otvori-bocu-šampanjca.

7. Mislim da je svaka žena u našoj kulturi feministkinja. Možda se odbijaju tako izjasniti, ali ako biste uzeli bilo koju ženu, vratili se 40 godina unatrag i rekli: “Je li ovo svijet u kojem bi voljela živjeti?” Ona bi rekla “Ne”.

8. Čudna stvar je ta, postaje vam s vremenom sve udobnije u vašoj koži, čak i kada vam vrijeme daje sve manje razloga za to. Kada ste mladi i lijepi, paranoični ste i jadni. Mislim da je jedna od najvećih prednosti starenja ta što se oslobađate nekih stvari.

9. Moje četrdesete bile su dobre. Pedesete sjajne. Šezdesete fantastične. A sedamdesete su prokleto fenomenalne.

10. Cijelog svog života gledala sam djevojčice od 16 godina kako prodaju ljepotu, zato mislim da je nevjerojatno što sada žene od 70 godina reklamiraju proizvode ženama od 60 do 80 godina.

Izvor: atma