Samo kada je između nas iskrenost, nešto od našeg odnosa može biti!

Puštajući druge u svoj život izlažete se riziku u kojem možete doživjeti najljepše ali i najgore stvari u vašem životu.

Najljepše ali i najružnije osjećaje. Puštajući druge tako blizu sebi pristajete na mogućnost toliko količine iskrenosti koja vas ponekad može i zaboljeti, ali i tolike količine licemjerja od koje vam se sve može zgaditi. Pristajete u isto vrijeme na mogućnost takvih povreda koje vas mogu baciti na tlo, ali pristajete na mogućnost da će vas netko podignuti u zvijezde. Sve je na ljudima. Sve je na vama.

Nikada ne znate krajnji ishod života odluke kada pustite druge u svoj život, ali drugačije ne možete ni živjeti. Zazidati se u svoj svijet značilo bi opet sebe na jedan način kazniti. Pustiti druge u svoj život znaći reći im što vas plaši, što veseli, što ushićuje, što ranjava i dopustiti da vaši najdublji osjećaji postaju dio njihovog svijeta i njihove odluke gdje će završiti. Mogu to biti članovi vaše obitelji, prijatelji, kolege, poznanici i na njima je što će učiniti sa vašim najdubljim osjećajima i kako će vas nadalje držati.

Budite oprezni s obećanjima koje dajete jer su ona prostor koji može dovesti do najljepših emocija ali i prostor potencijalne bombe odnosa. Kada vidite da drugi dolaze k vama – otkrijete razloge zašto vam prilaze jer njihovi motivi govore mnogo više od njihovog izgleda, imovinskog statusa, obrazovanja ili nečega sličnoga. Ali tražite od njih da budu brutalno iskreni kao što ste i vi. Samo tako možete znati u kojem će se pravcu razvijati vaša zajednička priča.

Samo onda kada je između nas iskrenost, nešto od našeg odnosa može i biti. Sve ostalo su samo farse u kojima smo oboje gubitnici, u kojima prebacujemo krivnju jedno na drugo što odnos nije uspio, a oboje smo krivi.  Zato pripremite sebe prije nego pustite druge ljude u svoj život, pripremite se da prije toga vi postanete snažna i otporna osoba koja će i usprkos svemu lažnom s druge strane zadržati svoje dostojanstvo, odmaknuti se od onih koji je ne poštuju i potražiti one koji je poštuju.

Mario Žuvela

Izvor: savjetnikuspjeha