Naslovnica Ostalo Pustite pogrešnu osobu da bi ona prava osoba mogla ući u vaš...

Pustite pogrešnu osobu da bi ona prava osoba mogla ući u vaš život

Svi možemo doći do trenutka u životu kada nam je teško pustiti nekoga koga mislimo da volimo.

Ako čitate ovo, i imate nekog posebnog u svom životu ko vas ne tretira na način koji zaslužujete da vas neko tretira – molim vas, učinite si uslugu i pustite ih.

Jer, ako se zavežete za nekoga ko vas ne tretira ispravno i čini se da ne mari za vas, to nanosi mnogo više štete vašem biću nego što mislite.

Zaslužujete nekoga ko će vas činiti srećnim svaki dan, ne nekog kome je mrko pitati kako je prošao vaš dan.

Ako se držite pogrešne osobe duže vrijeme, možda ćete propustiti da upoznate onu pravu.

Nemojte me shvatiti pogrešno, jednostavno znam koliko je teško napustiti toksičnu vezu.Ali, možete je napustiti, i bit ćete bolji bez te veze, garantujem vam.

Razumijem da sad vjerovatno mislite da će se oni promijeniti, da ćete se probuditi jednog dana i vaša veza će čudesno postati savršena.Neće.Ljudi se ne mijenjaju osim ako oni to žele, i ako stvarno vide problem u svom ponašanju.

Ali trenutno sad, ako se osjećate da se oni ne trude, zašto da pstanete u takvoj vezi? Zašto da trošite vrijeme ?

Pretpostavljam da ste vjerovatno odustali od svega zarad te veze.I trebate se zapitati šta ste postigli.Davati vaše srce nekome ko vas ne poštuje i uzima vas zdravo za gotovo je najopasnija stvar koju si možete uraditi.

Jer, može postojati neko tamo ko je spreman da vas tretira ispravno, neko ko će biti nevjerovatan za vas.Neko ko će vas poštovati biti ljubazan i drag.

Nemojte se zadržavati.Nemojte trošiti svoje dragocjeno vrijeme sa osobom koja vas ne čini srećnim.Imate izbor.Možete otići i pronaći svoju sreću negdje drugo.

Ljubav će vas pronaći kada budete spremni.Prvi korak je da pronađete sreću unutar sebe.

Izvor: novipocetak