Naslovnica Ostalo Ponekad ZADRŽAVATI NEŠTO više BOLI nego PUSTITI OD SEBE!

Ponekad ZADRŽAVATI NEŠTO više BOLI nego PUSTITI OD SEBE!

Nikad nemoj da pristaneš na manju količinu ljubavi od one koju daješ. Mrvicama ne budi zadovoljan. Ne čekaj da neko kaže da. Ne treba ti milostinja. Ne budi malo kuce koje će čekati kad je gazda raspoložen da ga pomiluje.

Ponekad zadržavati nešto boli više nego pustiti. Ponekad više ti snage treba ostati i sebi govoriti, tješit se “To je ono pravo” nego otići i početi sve ispočetka. Ne tješi sebe da te neko voli, al da nije nije taj tip osobe koja pokazuje osjećaje. Kad voliš i s djelima je lako a kamoli tek s riječima. Čovjek kad voli srce priča, a on samo ustima, riječima prenosi. Čovjek sve može sakriti, ali ljubav koju osjeća NIKAD! Suprotnosti se privlače, isti OPSTAJU.

Vatra i voda ne idu skupa. Jedno će da pali, a drugo da gasi. Jednog od to dvoje će da nestane… Ako ne uživa u tvojoj ludosti ne voli te. Ako te ne može pratiti u korak sa ludostima željama i mastanjima, neće moći ni kroz život. Ko ne razumije tvoj pogled, ne očekuj ni da će riječi. Ponekad voliš i voljen si ali to nije ta ljubav koja ti treba, jer taj neko ne zna kako da te voli. Tu ostati ne vrijedi, jer će nešto uvijek da fali. Bices polovičan…. Gdje nisi siguran u osjećaje osjećaji i ne postoje. Gdje se dvoumis jasno je da trebaš otići.

Ko te voli uvijek misli na tebe nikad na sebe. Ko te voli, ne zapostavlja te, ne ostavlja i prije će cijeli svijet da povrijedi nego tebe. Ko te voli nikad ti neće dopustit tren samoće u kojoj te razdiru pitanja i podpitanja. Ljudi ne odmaraju od onog što ih cini sretnima. Ko te voli. Njega ne čekaš ne molis i ta osoba te ne boli. Ko te voli jedva će čekati da počne život ali vas zajednički. Nebitno gdje,makar i pod vedrim nebom, ispod zvijezda. Voljeni znaju da nista postaje sve i da se iz ničega stvori sve samo onda kad su skupa. Onaj ko te voli, ne želi vrijeme za sebe, distancu od tebe. Želi vrijeme s tobom i da prolazi s tobom, u tvojoj blizini.

Na kraju krajeva ni sam ostati nije loše. Sreća je skupa. Košta mnogo. Plaćaš je izgubljenim vremenom sa pogrešnima. Bolom i razočarenje. Zbog sreće se moraš odreći svega,ali nikad sebe i onog kakav jesi. Budi svoj, jer samo tako možeš biti nečiji i dati sve najbolje od sebe. Jebes ga zar nisi shvatio? Moraš naći nekog istog kao ti. Ne slicnog već istog u svemu i po svemu. Traži, nađi, živi svoju bajku u svijetu gdje svi misle da bajke ne postoje!!!

Izvor: mikail