Naslovnica Psihologija Opustite se, udahnite i pustite: Što je suđeno da bude, pronaći će...

Opustite se, udahnite i pustite: Što je suđeno da bude, pronaći će put do vas

Život.Pođe po zlu.Razori nas kao krvoločni pas.Nosi nas sa svojim haosom, bolom, suzama…Ipak, prelijep je.Ipak, prelijep je dar sa neba.

Kada se čini da se sve raspada i da ne možete vidjeti dugu poslije kiše, imajte na umu da možete to podnijeti, imajte na umu da ste snažni.

1.Svi smo na istom brodu

Brod napravljen od straha, suza, slomljenih obećanja i bola…bola koji oduzima svu svjetlost i radost od nas.Bola koji nas čini slijepim.Bol je dio života.Neki ljudi ne dozvoljavaju bolu da ih uništi.Oni su pobjednici.

2.Svaka patnja je prilika za rast

Poteškoće nisu prepreke nego prilike.Izazovi su nove šanse za bolji, ispunjeniji život.Svaki put kada se suočite sa poteškoćom , naučite nešto novo.

3.Bol će vas ojačati

Padate.Opet i opet.I naći ćete snage da ustanete opet.To leži u vama.Duboko unutra.U vašoj nadi.U vašoj vjeri za bolje sutra.

Život će vas udariti jako.Ali zapamtite, možete nastaviti dalje!Bol će vas učiniti jačim.

4.Nastavite ići kroz oluju

Vjetrovito je.Pada kiša.Mračna moć oluje vas prožima.Ostavlja vas tužne, razočarane, bez imalo nade.Znam.Ali zapamtite, nastavite kroz oluju.Jer na kraju, vidjet ćete svjetlost dana.

5.Čuda se dešavaju.Uvijek

Čuda se dešavaju jer vi vjerujete u njih.Jer vi ste čudo.Vjerujte u sebe, borite se za svoje snove, izgubite se u ljepoti života, neka vaš duh luta u nepoznato.Pronađite svoju dušu u tome.

6.Što je suđeno da bude, pronaći će put do vas

Možete forsirati stvari, ali to nije način na koji se događaju.Stvari se dešavaju same od sebe.Strpljenje je ključ da preživite svaku oluju, zapamtite.Opustite se, udahnite, pustite…Ako je suđeno da bude, biće.

Izvor: novipocetak