Naslovnica Ostalo OPROSTI MU OVO I PLJUNULA SI NA SEBE: Ako ti se ovo...

OPROSTI MU OVO I PLJUNULA SI NA SEBE: Ako ti se ovo događa u vezi, bježi što prije!

Kada su povređene, žene teško opraštaju, ali ako je muškarac dovoljno uporan i spreman da ispravi svoje postupke i reči, i ona će napraviti još jedan korak. 

Međutim, postoje postupci koje nikako ne treba oprostiti. Neki od njih su bolni, pa takvu ljubav ne treba ni oživljavati. Mi smo izdvojili pet stvari koje nikako ne zaslužuju “drugu šansu”.

1. Prevara

Osoba koja je ikada u životu bila prevarena, najbolje zna kakav je to osećaj. Trenutak nesnađenosti, bola u grudima i očaja – tako bismo mogli ukratko da opišemo momenat ostavljanja.

Varanje u vezi nekako je postalo sastavni deo veze i sve češće imamo prilike da budemo svedoci nečije prevare. Osoba koja je varala, takođe zna da to nije u redu, ali ipak razlozi za to su različiti. Nekada zaista možemo da opravdamo i stanemo na stranu osobe koja je prevarila, ali u većini slučajeva nije tako. Onaj ko je prevaren, ostaje sam i sigurno zna da to nije zalsužio. Zbog toga, ukoliko vas partner prevari, najbolje je da izađete iz njegovog života. Nije potrebno da i dalje budete u njegovom društvu, kao ni on u vašem.

2. Laž

Laž je jednako “strašna” stvar jer sa sobom nosi osećaj razočaranja i nepovrenja u osobu koja je slagala. Bilo da je sitna ili najkrupnija laž, nije potrebno da se nađe u vašem svetu. Ljubav tada postaje kao hod na tankoj žici. Ukoliko sa partnerom ne raskinete vezu, uvek ćete imati dozu sumnje koja će vas gristi gde god se okrenete, čak i u trenucima kada za tim nema potrebe.

Ako ne uspete da sa osobom koja vas je slagala, raščistite sve razmirice, bolje je da dalje nastavite sami jer laži su stvari koje se nadovezuju jedna na drugu – od beznačajnih do onih koje će vas naterati da sve promenite iz korena. izbor je na vama!

3. Ljubomora

Ljubomora je “boljka” mnogih ljudi. Jedni savršeno umeju da se snalaze i vešto je prikrivaju, dok drugi otvoreno govore koliko su ljubomorni, a onda to prenose u odnos sa partnerom i jednom rečju ili postupkom sruše sve. Iako možda mislite da mkožete da se izborite sa osobom koja je ljubomorna, ipak dva puta razmislite – na kraju, “maske” uvek padnu.

4. Uvrede i agresivnost

Nije isto, ali je jednako strašno. Osoba koja doživi bilo koju od navedenih stavki, trebalo bi da pobegne glavom bez obzira. Niko nije dužan da trpi nečije uvrede, kao i nasilno ponašeanje. Zapamtite da osoba koja digne ruku na vas nije vredna ni sekunde vašeg vremena.

5. Manipulacija

Najčešće se radi o osobama kojima previše dopuštamo te oni izrabljuju našu dobrotu, u suprotnom se naljute na vas ili vas ucenjuju s ”ja sam tebi jednom… a ti meni sada ovako”. Nemojte se plašiti da prekinete svaki kontakt s takvom osobom. Partneri koji manipulišu u vezi najčešće se boje sami sebe, iako izgledaju dosta samouvereno.

Niko ne sme da vam naređuje, niti da traži da radite ili govorite bilo što protiv svoje volje. Takve osobe umeju da se svađaju argumentovano i uvek dobiju ono što žele jer ako nešto nije po njihovom, ne može biti nikako drugačije. Odnosno, opet manipulišu vama jer vi popustite.

Izvor: besnopile