Naslovnica Ostalo Muškarcu ne treba nova majka, već supruga – 5 znakova da ga...

Muškarcu ne treba nova majka, već supruga – 5 znakova da ga previše gušite

U vezi je potrebna ravnopravnost i ravnoteža, bez pretjerivanja ili uskraćivanja. Potreba da brinemo o partneru je sasvim prirodna i opravdana, ali i ona bi se morala držati pod kontrolom.

Žene imaju naviku da preuzmu ulogu majke kada stupe u vezu sa muškarcem i to ih obično izluđuje. Ako se prepoznajete u pet narednih stavki, vrijeme je da povučete kočnicu jer se ponašate prema svom partneru kao da ste mu roditelj:

1. Pretjerano savjetovanje:

Šta god vaš muškarac da uradi, vi mu namećete svoje mišljenje i savjete, čak i kad to od vas ne traži. Vjerujete da su vaši izbori bolji i pametniji pa mu namećete sve. On je odrastao čovjek i ima pravo da donosi vlastite izbore.

2. Pretjerana kontrola:

Želite imati komandu nad njegovim životom. Branite mu da jede ono što voli, jer naime, vi smatrate da to nije zdravo i namećete mu hranu koja mu se ne dopada. Ispravljate ga u skoro svakom segmentu života, jer ponovo – vi mislite da to nije ispravno.

3. Mješate se u njegov posao:

Uredu je podijeliti savjet ili svoje mišljenje, ali petljati se u njegovo poslovanje, zahtijevati da vam sve prenosi što se dešava na poslu i zatim komandovati šta da uradi – tako ga samo ponižavate. 4. Konstantno prigovaranje:

“Nisi počistio sto za sobom”, “Zašto si isprljao dva para čarapa”, “Kad misliš otići kupiti stvari koje nam trebaju”… i tako u nedogled. Sve se ovo može reći i na puno ljepši način. Zvocanje muškarci smatraju kao smaranje.

5. Prepričavate prijateljima “loše” stvari koje je uradio:

Ako u javnostim iznosite mane svog partnera vjerujte da će vas zamrziti. Ako počnete sa pričom “Zamislite, danas je jeo i nije počistio za sobom”. Nikome ta priča nije zanimljiva, samo gubite poštovanje u očima svog partnera, a i prijatelja.

pult24