Naslovnica Ostalo Možeš joj oprostiti, ali to ne znači da ta osoba treba ostati...

Možeš joj oprostiti, ali to ne znači da ta osoba treba ostati u tvom životu

Iskreno vjerujem da oprost iscjeljuje. Oprost je iskupljenje. On mijenja tvoj život i smiruje tvoj duh. Predivno je osloboditi srce oprostom.

Oprost je moćan.

Ali ponekad u odnosima oprostimo pogrešnim ljudima. Toliko smo vezani za ljude koji su nas povrijedili, pa mislimo da im moramo oprostiti i popraviti ono slomljeno kako bismo imali neki završetak.

Meni je oprost promijenio život. Prihvaćanje isprika od ljudi koji su me uništili i otpuštanje iz sebe tu bol, su iscijelili moje srce na nezamislive načine. Nije bilo lako i nisu sve priče iste. Ponekad je jako teško oprostiti. Ponekad previše boli.

Ali oprost ima veliku moć, jer se oslobodiš svega što te sputavalo. Oprost je podsjetnik Božje ljubavi i vjere, podsjetnik da se prema drugima ponašaš ljubazno kad to ne zaslužuju. Osjećaš se predivno kad oslobodiš svoje srce od mržnje i ogorčenosti.

Oporostiti nekome ne znači da mu dopuštaš slobodan ulaz u svoje srce. Ne znači da mu daješ ključ svog života.

Oprost znači da toj osobi daješ otpust i iskreno puštaš bol.

Oprost ne znači da tu osobu trebaš zadržati u životu.
Možeš nekome oprostiti što te prevario. Možeš nekome oprostiti što ti je slomio srce. Možeš nekome oprostiti što te napustio kad si ga trebala, što je otišao ili te pustio.

Ali to ne znači da ponovno trebaš vjerovati toj osobi.

Oprost ne znači da trebaš ostati u vezi ili braku s osobom koja je sve uništila. Oprost ne znači da moraš ostati prijateljica s osobom koja te izdala. Oprost ne znači da moraš ostati u kontaktu s članovima obitelji koji nisu odani.

Oprost znači prihvaćanje loših stvari koje su ti učinjene i otpuštanje tih stvari s mirom i strpljenjem. Oprostom krećeš ispočetka.

Nisi loša osoba ako ne želiš imati ništa s ljudima koji su te povrijedili. Nisi zla ili te treba mrziti zbog toga što si se maknula iz nezdravog odnosa.

Nisi u krivu ako oprostiš i ostaviš tu osobu u prošlosti.

Oprost je jedna od najmoćnijih sila na planeti. Ali ne smije se davati olako. Oprost treba doći kad povrijeđena osoba odluči iscijeliti se. Kad onaj koji oprašta odluči oprostiti.

Nema ništa loše u tome.

Nemoj osjećati pritisak da ostaneš u vezi s osobom koja te povrijedila ili uništila. Trebaš shvatiti svoju vrijednost.

Oprostom pokazujemo ljubav i milost samoga Boga, čak i ako netko to ne zaslužuje. Ali ne trebaš ostati s tom osobom.  Bog ne želi takav život za tebe.

Zato nemoj misliti da oprost znači ostati s nekime. Nemoj misliti da je tvoj život osuđen na neki loš odnos.

Sjeti se koliko si vrijedna i zaslužuješ pravu ljubav. Znaj da te oprost ne čini slabom, nego snažnom. Dovoljno snanom da kreneš dalje i ostaviš tu osobu u prošlosti.

Izvor: zdravaisretna