Naslovnica Ostalo Moralna izdaja može biti gora od fizičke: 4 stvari koje loše utiču...

Moralna izdaja može biti gora od fizičke: 4 stvari koje loše utiču i na najsnažniju ljubavnu vezu

Postoje određene stvari u vezi koje neminovno vezu vode ka kraju, ka uništenju odnosa između partnera. Neki ljudi rade ove stvari u potpunosti nesvjesno.

U ovom članku vam donosimo neke loše stvari koje mogu da utiču na vezu, pa vas pozivamo da pažljivo pročitate članak i razmislite o svom ponašanju prema vašem partneru i vašoj vezi.

1. Moralna izdaja. Iako svi često govore o fizičkoj izdaji i posljedicama takve izdaje, ne treba zapostaviti ni moralnu izdaju.

Izdaja na mentalnom nivou je ponekad gora od fizičke i može da ostavi ozbiljnije tragove. Flert, laganje, manipulacije, „bezazlene“ poruke sa prijateljima o nekom drugom, a sve sa dvosmislenim nagovještajima. To su sve stvari koje dovode do toga da se povjerenje među partnerima u njihovom odnosu poljulja.

A kada se povjerenje jednom izgubi veoma je teško obnoviti ga. Možda se muškarcima čini da u nekim frazama koje upute koleginici ili bilo kojoj drugoj djevojci, nema ništa čudno. Međutim, žene imaju vrlo jaku intuiciju i prepoznaju i najmanje vibracije koje su upućene ka nekome drugom, ma kako pokušali da opravdate sebe.

2. Ismijavanje partnerovih strahova i trauma. Ovo je možda jedna od najgorih osobina nesigurnih muškaraca. Povrede koje se vama čine beznačajnim, ponekad i smiješnim, drugim ljudima mogu da budu vrlo bolne, ponekad čak i rane koje ne mogu da zacijele.

Muškarac mora da podržava i štiti svoju partnerku, a ne da je gura u ponor strahova i strepnji.

3. „Ne želim da razgovaram sa tobom“. Ukoliko na ovaj način rješavate sukobe ili se čak poslije sukoba ponašate ovako, onda je ovo direktan put ka kraju vašeg odnosa i rastanku.

Na ovaj način pokazujete ravnodušnost i nespremnost za rješavanje zajedničkih problema u odnosu. Sve to može da izazove osjećaj odbacivanja. Ukoliko se ovako ponaša muškarac, žena će se osjećati kao da stalno udara u zid i nakon nekog vremena će jednostavno prestati da pokušava.

Vrlo brzo nakon te njene odluke muškarac će da primjeti ravnodušnost u njenom obraćanju. Muškarac treba da bude ženin partner i saveznik, a ne protivnik u vezi.

4. Prioriteti. Iako su na posljednjem mjestu, nikako nisu najmanje važni. Potrebno je da znate svoje prioritete, i vi i vaš partner.

Ukoliko muškarac većinu vremena provodi u virtuelnom svijetu, na poslu ili sa prijateljima, sjećajući se da ima partnerku samo kasno uveče kad se vrati kući ili u slobodno vrijeme kada nema drugu zanimaciju, onda će je vrlo brzo izgubiti. Žena koja se ne osjeća poželjnom neće ostajati u tom odnosu. Zato zapamtite da je potrebna ravnoteža u svim oblastima života.

pult24