Naslovnica Psihologija Moguće je: OVAKO promijenite svoj život – u samo 1 dan!

Moguće je: OVAKO promijenite svoj život – u samo 1 dan!

Zamislite da sa samo jednim zamahom čarobnog štapića možete promijeniti cijeli svoj život. Pa, dragi moji, imate moć da koristite taj štapić u bilo kojem trenutku, samo vam je potrebna vjera i povjerenje (i malo vilinske prašine …).

Vanjske pomake može biti teško napraviti preko noći, međutim unutarnje promjene mogu se dogoditi u sekundi, piše Forever conscious.

Svi znamo osjećaj kada smo u jednom trenutku u dobrom raspoloženju, a zatim smo već u idućem loše raspoloženi. Zamislite kada bi mogli iskoristiti tu moć da promijenimo svoj život u potpunosti?

Vaš unutarnji svijet je potpuno pod vašom kontrolom i samo vi imate moć da zamahnete štapićem i pretvorite svoja iskustva u nešto poželjno.

Ponekad je teško prebaciti se u ovaj okvir uma kada stvari ne idu dobro, ali sjednite i pokušajte razumjeti  – možda nećete imati kontrolu nad događajima koji se odvijaju oko vas, možda postoje stvari u vašem svijetu koje se ne mogu promijeniti, ali vi imate potpunu kontrolu i pristup vašoj internoj okolini, što zauzvrat može pomoći da napravite potrebne promjene u vanjskom okruženju.

Ne znate odakle početi? Ovdje su 10 koraka koji  mogu radikalno promijeniti vaš život brzo i na bolje:

1.) Inventura života:

Ponekad je potrebno sortirati glavna pitanja u našem životu i raditi na onome što nas stvarno muči. Vrlo je moguće da nisu sami događaji uzrok emocionalnog poremećaja,  već misli i osjećaji vezani za njih.

Iako možete potrošiti svoje vrijeme kopajući po bolnim stvarima koje trebate otpustiti i brizi za budućnost, ovaj članak govori o trenutnim promjenama. Kako biste odmah preuzeli kontrolu nad životom – zapitajte se: što funkcionira, a što ne funkcionira? Napravite popis.

Vaša mantra: “Danas svjesno odabirem preuzeti kontrolu i odabirem se suočiti sa stvarima koje ne funkcioniraju u mom životu i biti zahvalan za ono što funkcionira u mom životu.”

2.) Prvi koraci:

Pogledajte svoj popis “stvari koje ne funkcioniraju” – kakvu malu promjenu možete učiniti kako bi  nešto što ne funkcionira pretvorili u nešto što bi moglo funkcionirati? Neka to bude nešto malo, to bi moglo biti nešto jednostavno kao – neću se zbog toga danas nervirati ili napisat ću e-mail svom šefu, ali ga neću poslati.

Ako se ne možete sjetiti ničega, onda možda nema smisla ni brinuti o tome … Svako putovanje započinje jednim korakom, a kako se budete kretali naprijed, na kraju ćete početi mijenjati svoj život. Započnite danas, bez obzira na to koliko je malo.

Vaša mantra: “Bez obzira koliko bila mala promjena, danas činim korak naprijed u pretvaranju nečega što se ne funkcionira u mom životu u nešto što želim.”

3.) Donesite odluku:

Vrijeme je da donesete odluku. Ponekad nas razmatranje nečega može držati zaglavljenima i može stvoriti energetske blokove koji nas sprječavaju da se krećemo prema naprijed.

Napravite popis prednosti i mana, meditirajte ili bacite novčić… vrijeme je da prestanete sa strahom koji je izazvan razmatranjem. Odlučite danas da ćete napokon odabrati put. Uvijek se možete predomisliti, ali za sada, vjerujte u svoju odluku.

Vaša mantra: “Danas si dajem dopuštenje da iskoračim iz straha i sumnje i vjerujem svojim instinktima i odlukama. Imam dovoljno samopouzdanja koje mi je potrebno da donesem odluku, tako da mogu krenuti naprijed.”

4.) Ispunjenje:

Osjećate li se ispunjeno u svom svakodnevnom životu? Ako je odgovor ne, danas ćete biti u mogućnosti to promijeniti. Razmislite o jednoj stvari koja vam donosi sreću, mislim na jednu stvar koju volite raditi.

Sada dopustite sebi da činite jednu takvu stvar danas. Prestanite s izgovorima i odvojite vrijeme kako bi učinili nešto što volite. Pokušajte uključiti više svojih strasti u svoj svakodnevni život.

Vaša mantra: “Danas odabirem unijeti više radosti i strasti u svoj život, razumijevanjem da zaslužujem raditi stvari koje čine da se osjećam živo i ispunjeno.”

5.) Tragajte za “zlatom”:

Imate li san kojeg stalno odlažete? Bilo da želite naučiti francuski, putovati, trčati maraton ili uzeti tečaj slikanja, vrijeme je da započnete i to danas.

Kada odgađamo svoje snove i težnje, ne samo da osjećamo nedostatak ispunjenja, već se na kraju i kajemo. Danas odlučite slijediti svoje snove i  ciljeve.

Započnite s malim stvarima, ako želite otrčati maraton, počnite s dvadesetominutnim laganim trčanjem, napravite pomak danas i gledajte kako se događaju životne promjene.

Vaša mantra: “Danas prestajem odgađati svoje snove. Ja ću riskirati i počet ću poduzimati pozitivne korake koji me vode ka ispunjavanju mojih snova i ciljeva.”

6.) Učinite nešto novo:

Koliko dugo želite otići u taj novi restoran niz ulicu? Ili na onaj novi tečaj plesa za kojeg ste čuli? Zašto ne biste započeli razgovor s novim kolegom na poslu?  Odlučite napraviti nešto novo i to danas.

Izlazak iz zone udobnosti može vam otvoriti svijet pun mogućnosti, te vas može dovesti do mjesta o kojima niste ni sanjali. Ako se osjećate zaista smiono, zašto ne bi rezervirali putovanje u novu zemlju ili se odvezli u novi grad? Nikada nećete znati što možete pronaći ili koga možete upoznati.

Vaša mantra: “Danas ću učiniti sve da uvećam svoje samopouzdanje koje mi je potrebno da iskoračim iz zone udobnosti i pokušam nešto novo. I dalje sam otvoren za nova i uzbudljiva iskustva koja će uslijediti.”

7.) Napravite mentalni pomak:

Zadržavate li ljutnju ili nezadovoljstvo? Dajte si danas dopuštenje da sve to otpustite i očistite svoj um i duh od svega što vam više ne služi. Pokušajte usvojiti pozitivan pogled ili promijenite način razmišljanja.

Ako stalno nailazite na prepreke u pokušajima da dođete do rješenja, možda je vrijeme da promijenite vaše razmišljanje. Kada usmjerite svoje misli na nešto pozitivnije, obično slijedi vanjski pomak. Zapamtite, misliti pozitivno ili negativno – to je izbor. Što ćete odabrati?

Vaša mantra: “Danas sam se odlučio za sreću. Jasno mi je da moram promijeniti svoje mišljenje kako bi promijenio rezultat. Za sada, usmjerit ću svoje misli na nešto pozitivno i vidjet ću gdje će me to odvesti.”

8.) Tijelo kao hram:

Vaše fizičko tijelo je odraz vašeg unutarnjeg svijeta. Ako se osjećate umorno i letargično, to znači da je došlo vrijeme da promijenite svoje navike u nešto što će podržati vaše fizičko tijelo.

Počnite se hraniti zdravo i vidjet ćete kako će to djelovati na vaše raspoloženje i razinu energije. Pokušajte vježbati, nije bitno je li to samo 10 minuta ili 1 sat, ono što je bitno je da su se potrudite.

Vaša mantra: “Danas poštujem svoje tijelo i to pokazujem tako što ću vježbati i zdravo se hraniti. Kada volim svoje tijelo i pazim na njega, ono mi to vraća.”

9.) Recite hvala:

Pogledajte oko sebe, imate toliko toga na čemu možete biti zahvalni. Danas je vrijeme da zahvalimo na svijetu oko sebe. Zahvaljujte za sunce, za svoju obitelj, svoj dom i još mnogo toga.

Kada osjećate zahvalnost za ono što imate, otvarate vrata obilja i automatski primate više. Odvojite trenutak i uistinu primijetite ljepotu svega oko sebe i sve na čemu morate biti zahvalni.

Vaša mantra: “Danas ću biti zahvalan za svu ljepotu oko sebe. Znam da sam tako sretan što imam sve to. Hvala!”

10.) Volite sebe:

Najvažniji alat kojim možete mijenjati svoj život je učiti voljeti sebe. Na kraju dana, sve što vam ostaje ste vi sami, tako da je na prvom mjestu ljubav prema sebi. Danas napravite svjestan trud i volite sebe.

Bez obzira na to što se događa u vašem životu, odvojite trenutak da samo oprostite i volite sebe.

Vaša mantra: “Otpuštam prošlost, sve moje strahove i sumnje, danas samo volim sebe onakvog kakav jesam.  Prihvaćam sve svoje mane i šaljem sjajnu, toplu zraku ozdravljenja mom tijelu, iznutra i izvana. Volim tko sam.”

Bilo da ćete primijeniti svih ovih 10 stvari danas ili samo jednu, čak i male promjene u vašem životu mogu napraviti veliki utjecaj na vašu budućnost.

Dakle, što čekate?

Izvor: atma