Naslovnica Ostalo Mnoge lekciju u životu moraš proći kroz suze!

Mnoge lekciju u životu moraš proći kroz suze!

Mnoge lekciju u životu moraš proći kroz suze.

Nema drugog puta, moraš proći put izdaje, put prevare, put napuštenosti od strane drugih da bi naučio vrijednost pravih prijatelja, da bi naučio cijeniti osobu koja je ostala uz tebe kada su svi ostali zbrisali.  Moraš proći lekcije kroz suze da bi shvatio što to znači zaštititi se od grabežljivaca, zaštiti se od onih koji su pokraj tebe samo radi nekih svojih interesa.

Mnoge lekciju u životu moraš proći kroz suze. Moraš osjetiti cijelu lepezu ljudskih osjećaja. Kako je to kada si sam, kako je to kada si s drugim a opet se osjećaš osamljenim i kako je to kada si doista s nekim. Proći ćeš kroz te lekcije okrznut, i kada nakon nekog vremena budeš zabrajao ožiljke, nazivat ćeš ih po imenima ljudi koji su ti ih zadali, nazivat ćeš ih po vremenima u kojima si ih dobio.

Mnoge lekciju u životu moraš proći kroz suze. Moraš osjetiti kako je to kada vjeruješ drugima a dobiješ nož u leđa, kako je to kada nekome pokloniš svoje srce, kažeš svoje tajne, predaš sve ono što jesi i imaš, a on se samo okrene i ode bez riječi. Ne mogu se te lekcije naučiti u školi, ne mogu te roditelji njima naučiti, ne mogu ti ih prenijeti ni najbolji prijatelji, već samo težak život.

Mnoge lekciju u životu moraš proći kroz suze. Nema drugog puta i kada postaneš svjestan da ga nema postaje ti lakše, jer prihvaćaš povrede i razočarenja kao dio puta, prihvaćaš one koji se koriste i igraju tvojim životom kao školu iskustva koju želiš što prije zaboraviti ali ne želiš zaboraviti lekcije koje su iza svega toga ostale. Mnoge lekciju u životu moraš proći kroz suze i kada već moraš ne odgađaj! Što prije prođeš te lekcije prije ćeš doći do mudrosti života.

Mario Žuvela

Izvor: savjetnikuspjeha