Naslovnica Mudrosti Mala priča o ljubavi

Mala priča o ljubavi

Voleti ne znači voditi ljubav, ili biti dobar prema svom supružniku, ili strpljivo vaspitati svoje dete, ili voditi unuka u park. Ovo jesu gestovi koji proizilaze iz osećanja ljubavi, ali to nije definicija ljubavi. Voleti znači biti svestan svega oko sebe. Voleti znači iskreno se zaljubiti u svoj život i ideju života uopšte.

Ljubav znači voleti sve ljude i ceniti njihovo postojanje, koliko god da je to nekada teško ili čak nelogično. Voleti znači obratiti pažnju na životinje i prirodu oko sebe i čuvati ih kao što čuvamo svoje domove i lične stvari u njima. Voleti znači shvatiti svrhu svih naših problema, iskušenja, nemilih događaja.

Ljubav znači biti svestan svega sve što imaš, svega što si postigao. Ljubav je fokus na život i pokušaj da se shvati šta on znači i zašto smo ga dobili na poklon. Čovek koji je iskreno zahvalan za svoj život zavoleće sve što u njegov život uđe, bilo to, na oko, dobro ili loše.

A zašto vam ovo sve pišem? Da bih vam kroz ovo pismo ponudila svoju iskrenu ljubav, u nadi da ćete, kada shvatite kako ona funkcioniše, to znanje iskoristiti za svoje najveće dobro.

Kada u potpunosti pojmite šta je ljubav – bezgranična, gigantska sila koja u vaše živote može sa neviđenom lakoćom privući sve ono na čega ste fokusirani – ostaje vam samo da svaki budan momenat živite tražeći još više onoga što se može voleti. A voleti se može sve.

Sve što nađe put do postanka vredno je ljubavi i duboko u sebi nosi ljubav. Čak i ono od čega bežite „vija” vas da bi vas nečemu naučilo i na taj način pružilo svoju ljubav. Pa i oni ljudi od kojih vam se diže kosa na glavi, tu su da vam isporuče neku lekciju. I davno prošli događaji koje s prezirom i mržnjom već dugo nosite na duši, ako se malo udubite, videćete da nose samo mudorst, znanje i ljubav.

Vredi zapamtiti činjenicu da ono na čega obratite pažnju uvek pronalazi put do vaše stvarnosti, bilo to dobro ili zlo. Ako svoj fokus oplemenite osećanjima i mislima ljubavi stvorićete privlačnu silu koja je neodoljiva, neuništiva, nepogrešiva.

Gledajte samo u ono što volite. Slušajte samo o onome što vam se sviđa i što vas ispunjuje. Govorite samo o onome što vam ispunjava dušu i oplemenjuje srce.

Umesto indijskih serija ponudite svojim očima knjigu. Umesto vesti, prirodu. Umesto kritike, reči podrške. To je ljubav. Ostalo je sve neuspeli pokušaj življenja.

Voli vas,
Bojana

Izvor: uspesnazena