Naslovnica Ostalo Ljubavnica nije kriva što je muškarac prevario ženu: 4 razloga koja bi...

Ljubavnica nije kriva što je muškarac prevario ženu: 4 razloga koja bi to mogla potvrditi

Ko je kriv za izdaju? Muškarac preljubnik ili njegova ljubavnica? Na ovu temu mišljenja su različita.

Mnoge žene najviše optužuju ljubavnicu, a ona nije ta u kojoj je problem. I ovi razlozi pokazuju zašto:

1. Ona ne može da ga “ukrade”. Često partnera doživljavamo kao svoje vlasništvo. “On je zauzet”, “Ti si moj” – čak govorimo kao da je to nešto što nam se može oduzeti.

Ali muškarac se ne može ukrasti, osim ako ne govorimo o pravoj krađi osobe. Morate shvatiti da ako vas voli, onda druga žena neće moći preusmjeriti njegovu pažnju na sebe. A ako u tome uspije – možda nikad nije bio tvoj?

2. Ona takođe ima osećanja. Razmisli prije nego što je osudiš. Ovo je posebno tačno ako ona nije znala za vas, ako je i nju lagao. A čak i da je znala, možda je lagao o tebi, govoreći joj da je voli, a da si ti rospija i da će prekinuti s tobom… Ne, nije ona ta koja je oštetila tvoju porodicu.

Uopšte ne poznajete njen dio priče, pa nemojte žuriti da reagujete.

3. Nije iznevjerila tvoje povjerenje. Nije te povrijedila. Nije ti ona obećala da ćeš biti uvijek tu i voljeti, već on. On je bio taj koji je prekršio svoje zavjete.

4. Nije ga tjerala da vara.

On je odabrao da ima aferu sa njom, izabrao je da bude nevjeran. Kada svu krivicu prebacimo na ljubavnicu, mi kao da skidamo odgovornost sa muškaraca, kao da je normalno njega tako oprati. Međutim, u tom ljubavnom trouglu najviše blata se nalazi na samom muškarcu i njega je poslije toga teško oprati. Ma koliko se trudili.

pult24