Naslovnica Ostalo Kako škola vašu djecu čini tupom i depresivnom: Pročitajte ovo – Surovo...

Kako škola vašu djecu čini tupom i depresivnom: Pročitajte ovo – Surovo je, ali istinito!

Još jedan način stvaranja depresivne djece je da moraju biti dobri učenici kako bi imali puno novca, odnosno dobru plaću

Školski sustav koji danas postoji odavno je zastario, a djeca su postala kao roboti. Vrijeme je da dobro razmislite o odabiru škole za vašu djecu jer, kako portal Wakeupworld navodi, obrazovni sustav djecu čini glupom i depresivnom na nekoliko načina. Pogledajte o čemu je riječ.

Uči djecu da budu ‘kao iz kalupa’

Škola od najmanjeg uzrasta propagira psihologiju masa i ideju o tome da svi trebamo biti jednaki, ali ne u moralnom smislu, već u načinu razmišljanja. Postulati sustava smatraju se za jedine važeće i pravilne. U školi trebaju pratiti mišljenje nastavnika, a svaka različitost često bude ili ismijana od strane drugih učenika ‘iz kalupa’ ili kažnjena nižom ocjenom od strane učitelja.

Uči djecu ‘što’ misliti umjesto ‘kako’ misliti

Škola usmjerava djecu u jednom pravcu kako učiti i logički rasuđivati, ali samo u okvirima onoga što se može kasnije ocijeniti ocjenom. Djeca trebaju učiti podatke i kasnije ih prezentirati, ali u to rijetko spada kritičko rasuđivanje, logika i analitika. Stavovi udžbenika i nastavnika postaju njihovi bez razmišljanja je li to dobro i istinito.

Uči djecu nekreativnosti

Imaginacija je najvažnija stvar za djecu, ali je škola uspješno potiskuje. Škola zatvara djecu u kutiju baveći se isključivo njihovim raciom umjesto da kultivira njihov duh, srce i um. Vrlo je važno da djeca što više maštaju kako bi jednoga dana bili sposobni stvarati vizije za budućnost, koje će od njih napraviti uspješne ljude.

Uči djecu da se plaše neuspjeha

Nastavni sustav tjera djecu da konstantno uče kako bi položili sve testove, jer se pad na ispitu smatra neuspjehom. Loše ocjene dalje prouzrokuju kazne i prozivanje pred drugima. Djeca stvaraju mržnju i strah od neuspjeha, na koji treba gledati kao na samo još jedno iskustvo, i zato se kasnije u životu plaše riskirati i bježe od velikih pothvata zbog bojazni od neuspjeha.

Uči djecu da misle kako je igra loša

U školi nema igre, dobro je poznato. Iako djeca uživaju u igri koja čini da im srce brže kuca i da su sretniji, oni je vremenom počinju doživljavati kao nešto loše, odnosno nešto što nije produktivno, ne daje rezultate i smatra se gubljenjem i trošenjem vremena. U školi uče da budu ozbiljni, mirni, da razmišljaju o posljedicama i da što prije nalikuju na odrasle.

Uči djecu da ne slušaju svoje srce

Za razliku od odraslih, djeca su vrlo povezana s unutarnjim glasom koji dolazi ih njihovog srca. Vremenom, taj glas nestaje jer u školi rade ono što moraju, ne ono što osjećaju i žele. Svako dijete je u obavezi da radi ono što ne voli i da ulazi u kalupe i obrasce školskog sustava, na taj način se udaljavajući od svog srca.

Uči djecu da uspjeh povezuju s novcem

Još jedan način stvaranja depresivne djece je učenje da oni moraju biti dobri učenici kako bi imali puno novca, odnosno dobru plaću. Iako smo okruženi primjerima najbogatijih ljudi na svijetu, koji nemaju završene visoke škole, sustav i dalje propagira da vam treba diploma kako bi postali ‘korporativni robovi’. Umjesto da uče kako bi stekli znanja, unaprijedili se i mogli živjeti život koji žele, oni misle da uče kako bi imali novac, ne ono što njime mogu stvoriti.

Uči djecu žrtvovati danas radi sutra

Djeca provode dane u obvezama, učeći zbog priče da će se sve to jednog dana vratiti kroz novac. Umjesto da uživaju i stvaraju u sadašnjem trenutku, škola se gleda samo kao prijelazno razdoblje. Djeca idu ka zamišljenom cilju, misleći da nema sreće dok ne odrastu, na taj način zaboravljaju uživati ​​u sadašnjosti i svakom trenutku djetinjstva.

Izvor: atma