Naslovnica Ostalo Kako radi ženska logika

Kako radi ženska logika

Rešila sam da napravim ukusnu laganu salatu, da obradujem svoju porodicu. Salatu od piletine.

Ostalo mi je malo barene piletine od juče, svejedno, više je niko neće jesti. Po receptu, u ovu salatu ide ananas iz konzerve. Iskoristila sam komadiće ananasa, ali sok je ostao. Popiti? Neću. Prosuti? Žao mi je.

Setila sam se recepta nekih kolača, tamo je baš potreban sok od ananasa. Napravila kolače. Ali, za njih su bila potrebna samo žumanca, belanca su ostala. Baciti – žao… Ali, ako ostavim u frižider, opet ću na kraju baciti..

Setila sam se! Mogu napraviti puslice. Lako, brzo i ukusno! Za pripremu sam koristila i rendanu koru limuna. Ostao je ćelav moj limun… Ako ga ostavim tako, brzo će se osušiti. I šta sad raditi sa limunom? Aha, setila sam se, napraviću lep sos za salatu.

Za sos sam iskoristila i pola glavice crnog luka. Druga polovina stoji i gleda u mene… Šta ću sa njom? Mogu pripremiti ukusan sos za špagete. Našla sam u frižideru flašu kuvanog paradajza sopstvene proizvodnje. Pola sam iskoristila. Šta raditi sa ostatkom? Biće mi žao, ako propadne… Napatila sam se prošlog leta, dok sam ga spremala… Prirodan, bez konzervansa, neće moći dugo stajati otvoren.

Malo sam razmislila, rešila sam da skuvam kupus. Ali, na žalost, kod kuće nije bilo zeleni. Brzo sam se spremila i skoknula do prodavnice.

Kupila sam zelen, cveklu, krompir, pavlaku, pastu za zube, čarape (bile su na akciji), papuče (takođe po sniženoj ceni), pakovanje sapuna, za svaki slučaj…  Na povratku sam svratila u banku, platila račune, usput sam pokupila cipele (bili su na popravci kod obućara), kupila deci sveže kifle u pekari… Jedva sam se dovukla kući. Skuvala kupus.

Više nisam obraćala pažnju da li je nešto ostalo… Pala sam u fotelju, leđa bole, noge otpadaju, ruke ne osećam… I mislim, kakva sam ja budala! Bolje da sam popila taj sok od ananasa iz konzerve!

Prepoznajete li sebe u ovoj priči?

Izvor: uspesnazena