Naslovnica Ostalo I muškarci teško prebole ljubav – 7 razloga zašto se vraćaju bivšima

I muškarci teško prebole ljubav – 7 razloga zašto se vraćaju bivšima

Šta je to što muškarca tjera da se vrati ženi, stručnjaci donose objašnjenje u nastavku.

Prema jednom istraživanju, supružnicima je postavljeno pitanje kome se prvo obraćaju kada su tužni i u problemu, da li supružniku ili nekome drugom. 71% muškaraca izjavilo je da bi odabrali svoje žene, a samo 39% žena je izjavilo da bi odabrale muževe.

Ova istraživanja pokazuju da su žene bolji prijatelji muškarcima i da oni vide podršku u svojoj supruzi. Nije da muškarci nemaju prijatelje i porodicu, nego nisu navikli tražiti podršku od njih u ličnim stvarima. Upravo je to najčešći razlog zašto se mnogi muškarci vraćaju ženama – nedostaje im ta podrška.

Ali to nije jedini razlog, evo još nekoliko njih zašto muškarci požele staru vezu nazad:

1. Shvatio je da je nesrećniji od raskida. Možda je mislio ispuniti neke druge želje i planove ali sve što je zamislio nije ostvario zbog tuge koju je rastanak probudio.

Ovo je takođe jedan od najčešćih razloga zašto se vraćaju.

2. Usamljenost. Želio je pokušati biti neženja, ali nije mu se svidjelo.

3. Vraća se jer želi ispitati teren. Možda se prepao da vas je izgubio zauvijek pa se vraća da provjeri jesu li ta vrata još otvorena.

4. Shvatio je da je pogriješio. Bio je u pogrešnom stanju uma kad je pristao na rastanak, kasnije je to shvatio i želi da se vrati nazad.

5. Osjetio je da ste ga zaboravili. To je kao šesto čulo: kad počnete novi život, pojavljuju se bivši.

Teško im pada kada žene nastave dalje i žele da smire ego tako što će dokazati da ponovo mogu biti s vama

6. Nije bio spreman za vezu u to vrijeme. Možda je otišao kad se trebalo fokusirati na karijeru, nije bio spreman ni za šta ozbiljno. Sada to razumije i spreman je.

7. Plaši se novih veza. Bivša ljubav je neko ko mu je poznat i ko ga sjeća na lijepe stvari. Zbog toga pomisao na novu ljubav ga straši, želi da se vrati. Ne želi ponovo prolaziti kroz druge veze i tražiti ljubav. Njegov um je prepun uspomena i želi sve natrag. Šta dalje činiti, zavisi od vas!

pult24