Naslovnica Ostalo Dragi moj sine, ovako treba da se ponašaš prema ženama

Dragi moj sine, ovako treba da se ponašaš prema ženama

Dragi moj sine,

Rekao si mi da se dopisuješ s jednom djevojkom i planirali ste se sastati negdje u školi. Htio sam te pitati je li to spoj, ali te nisam htio dovesti u neugodnu situaciju. Htio sam pitati kako ona izgleda? Je li lijepa? Je li pametna? Koju vrstu glazbe ona sluša?

Trebalo mi je malo da se prisjetim. Je li došlo do naglog preokreta? Jednog dana te cure živciraju, djevojka ti ide na živce, a onda odjednom se sve preokrene i jedino što želiš je motati se oko njih.

Čini mi se kao da ti još jučer jedino majka nije išla na živce od svih djevojaka. Kada se dogodio preokret? Kada su ti se počele sviđati djevojčice?

Zapravo nije ni važno kada se dogodi ni kako. Ono što je važno je kakvu djevojku tražiš i ono najvažnije je da naučiš kako se prema njoj trebaš odnositi.

Kad si bio mali rekao si da se želiš oženiti s mamom kad odrasteš. Sada znaš da je to nemoguće. Ali u to vrijeme želio si se oženiti mamom, jer mama ima sve kvalitete koje ti želiš da ima jedna djevojka. Ako sam u pravu, pitaj mene – stručnjaka, jer ja sam jedini taj koji je bio sretnik da se oženim tvojom mamom.

Znam da ti je samo 12 godina i znam da ćeš vjerojatno imati nekoliko djevojaka prije nego pronađeš onu pravu. No, možda bi mogao nešto naučiti od stručnjaka kako ne bi gubio vrijeme čineći sve pogreške koje sam činio ja.

Nemoj ozbiljno uzimati savjete od prijatelja. Zapamti “ako slijepac vodi slijepca, obojica će pasti u rupu”.

Evo popisa koji je pomogao meni kada sam upoznao tvoju majku.

Čemu trebaš težiti i što tražiti u ženi:

Traži nekoga tko je bolji od tebe. Traži nekoga kome ćeš se diviti, ne zbog njene ljepote, već zbog njenog uma, inteligencije, ponašanja, i zbog toga kako se ona odnosi prema svojoj obitelji i prijateljima.

Kada pronađeš nju koja je bolja od tebe, poželjet ćeš i ti postati boljom osobom, što će te uzdignuti.

Ništa drugo nije važno. Njeno podrijetlio, etnička pripadnosti, koliko prijatelja ima ili koliko ima lajkova na nekoj društvenoj mreži. Nije bitan ni njen društveni status ni njena vjera. Ništa od toga nije bitno. Zapitaj se ovo; “čini li me ta djevojka boljom osobom?” Ako je odgovor DA – onda si s pravom djevojkom u ovom trenutku.

Kako se ponašati:

Ovo što ću ti sada reći možda će zvučati otrcano, ali je istina, jer ja sam stručnjak. Viteštvo nije umrlo. Budi džentlmen. Ovo su jednostavne stvari koje čuješ stalno: pridrži joj vrata, pomozi joj nositi stvari, stani iza nje kada sjeda na stolicu, ogrni je svojom jaknom kada zahladi. Sve su to male, ali velike stvari poštivanja jedne žene.

Ali postoje i neki detalji koji su se čini se, izgubili kroz generacije, kao:

1) Neka ona prva naruči hranu i pričekaj dok njen obrok dođe, prije nego što počneš jesti.

2) Podari joj kompliment za njen izgled.

3) Poštuj njene roditelje i lijepo se ponašaj. Nemoj pitati: Bok, kako ste ili što ima, već reci: “Dobar dan gospodine ____”.

4) Poštuj njene roditelje čak i kada nisu u blizini. Ako je ona ljuta na njih i dalje ih poštuj.

5) Iznenadi je bez razloga i kupi joj cvijeće.

6) Pričekaj je da sigurno uđe u kuću prije nego odeš.

7) Hodaj na vanjskoj strani pločnika kada si s njom.

8) Nemoj postavljati ultimatum

9) Nasmijavaj je.

A sada slijede važne stvari;

10) Potiči je i hrabri za bolje rezultate (u školi, da brže trči na stazi, da bude bolja u bilo čemu).

11) Izazovi je da iskuša nove stvari, nova iskustva koja će joj pomoći da postane bolja osoba prema sebi, tebi i drugima.

12) Poštuj njena mišljenja i njene odluke u svakom trenutku.

Ako uspiješ učiniti 80% ovog što sam ti rekao, ona će te voljeti, a ako me poslušaš i učiniš sve, ona će te voljeti i poštivati.

Izvor: atma