Naslovnica Ostalo Da je želio biti s tobom, on bi bio s tobom

Da je želio biti s tobom, on bi bio s tobom

To je nešto što je teško prihvatiti.

Ali istina će iscijeliti vaše srce puno brže nego da jednostavno dopuštate da se slama iznova i iznova, sve dok se konačno ne suočite s onim što ste cijelo vrijeme svejedno znali:

Da je želio biti s vama, on bi bio s vama.

Postoji milijun mogućih scenarija ovdje. Lakše je kad je on gad – sebičan, usredotočen samo na sebe, ako vas je koristio da učini nekog drugog ljubomornim, koristio vas općenito, ako je postupao prema vama loše, što god.

No, puno teže je kada se radi o dobrom muškarcu,  a vi ga svejedno morate pustiti, piše Thought catalog. Kad vam kaže da ste nevjerojatna osoba, ali da on jednostavno ne osjeća isto što i vi. Ili da vas  stvarno voli, ali ne misli da ste vi „ona prava osoba“.

Ili kad jednostavno ne osjeća tako snažno kao i vi i želi biti iskren. Ili kad se ne može odlučiti jer je njegov um zbunjen, a osjećaji pomiješani, to u stvari znači da se boji povrijediti vas.

Taj osjećaj ‘zbunjenosti’ je samo mekši način da na kraju kaže “ne”. Da on želi biti s vama, ne bi bio neodlučan.

To bi samo bio odgovor kojeg bi duboko osjećao u želucu.

No, bez obzira je li on divan čovjek ili kreten ili negdje između, radi se o vama, morate krenuti dalje. Jer, bez obzira na situaciju, bez obzira na to koliko dobro vas on tretira ili koliko ste se zabavljali zajedno i slagali, on ne želi biti s vama.

I to je istina. I to će biti vaša muka narednih nekoliko tjedana ili mjeseci, bez obzira koliko vi to ne želite. Jedina stvar koja vam može pomoći da krenete dalje je ružna istina:

Da je želio biti s vama, on bi bio s vama.

Lako je pokušati ublažiti udarac. On treba vremena ili samo treba malo prostora ili samo ima strah od obveze i samo je potrebno da ga uvjerim i umirim.

Ali razmislite o tome što vi osjećate o njemu. Kako jednostavno i prirodno ti osjećaji teku. Vi ne trebate dovoditi u pitanje trebate li biti s njim ili ne, jer to samo osjećate u žilama.

Čak i ako se bojite obvezati ili se bojite povrjeđivanja ili  se bojite otvoriti sebe, još uvijek ste spremni to učiniti, jer vaše srce je već donijelo odluku i nadvladalo je um. Želite biti s njim – bit ćete. Odluka je jednostavna. To zapravo nije ni bila odluka.

Možete li sada zamisliti kako osjećate sve te stvari, ali odabirete ne biti s njim?

Zato je vaše srce slomljeno. Jer on ne osjeća te stvari. On ne osjeća istu sigurnost kao i vi, duboko u kostima. I ne možete to promijeniti, ne možete popraviti sebe, jer ne postoji ništa što ste učinili krivo. To je istina.

Njegovo srce nije donijelo odluku, njegovo srce je negdje drugdje. I to jako, jako loše. A vi samo morate to prihvatiti.

Možda će vam trebati nekoliko tjedana, možda i nekoliko mjeseci za to. Možda i duže. Boljeti će, ponekad će biti strašno, ali na kraju će biti  u redu.

No, dobra strana svega toga je ovo: možete dopustiti da vam se srce slomi jednom – umjesto da se slama milijun puta, uvjeravajući sebe kako je on pogriješio ili kako mu sigurno nedostajete i da bi ga vi trebali prvi nazvati.

Volite sebe dovoljno kako bi mogli biti strogi prema sebi:

Da je želio biti s vama, on bi bio s vama.

Izvor: atma