Naslovnica Ostalo BUDITE ZAHVALNE BIVŠEM KOJI VAS JE POVRIJEDIO: Evo i zbog čega!

BUDITE ZAHVALNE BIVŠEM KOJI VAS JE POVRIJEDIO: Evo i zbog čega!

Svako od nas barem je jednom u životu osetio šta to znači kada ti neko “slomi” srce. Iako takvi događaji ostavljaju gorak ukus, konačan rezultat je slađi neko što u tom trenutku mislimo.

Naime, osoba koju ste nekada voleli sada vam je potpuni stranac. Razmišljate o svemu što ste uložili u vezu i najradije bi potpuno izbrisali taj deo života, sva sećanja i sve uspomene. Ovako nekako izgleda scenarijo bolnog i lošeg prekida veze, a koji su prošli mnogi.

No život ide dalje, a osećanja poput tuge, žaljenja pa čak i mržnje polako blede i na kraju potpuno nestanu. Započinjete novo razdoblje života, iskusniji ste, mudriji, srećniji, a sve to možemo zahvaliti svom bivšem.

# Hvala ti što si me naučio da život ide dalje

To se ne odnosi samo na lošu ljubavnu priču i bol koju ona donosi već na bilo koji teški trenutak u životu poput gubitka voljene osobe, otkaza ili bolesti.

Na početku je teško i osećate se prazno i samo, ali s vremenom se počinjete prisećati stvari koje su vas ispunjavale, pre nego sto ste ušli u tu vezu ili fazu života. Vaši prijatelji su još uvek tu, vaša porodica je uvek bila tu, vaše želje su još uvek tu… vaš novi, bolji život je tu.

# Hvala ti što si mi pokazao da sam jaka

Iako je slomljeno srce emocionalni bol, itekako je osećamo i fizički. Probadanje u grudima zbog koje se teško diše poznat je osećaj koji dodatno pojačavaju uspomene koji se nalaze svuda oko vas, a koje vas podsećaju na stvari koje su vas nekad ispunjavale, a sada više ne postoje.

No takav osećaj slabosti i izgubljenosti s vremenom nestaje, a na njegovo mesto dolazi nešto puno moćnije. Reč je o snazi koju ima svaka žena, a koja, nakon što je bila potisnuta ispod slojeva tuge i straha, konačno izlazi na površinu.

Svaki negativan trenutak u životu iz kog se “iščupate” novo je iskustvo, a iskustvo nas čini jačima i pametnijima.

# Hvala ti što si me naučio da mogu voleti još više (i bolje)

Najružniji osećaj nakon prekida veze je taj kada pomislite da ste izgubili ljubav svog života. Osećaj koji vam govori da ste dopustili da vam “onaj pravi” isklizne iz ruku te da više nikada nećete pronaći nešto takvo.

No i to je samo prolazna faza koju uzrokuje strah od nepoznatog, strah od budućnosti koja u tom trenutku kao da i ne postoji. No, nakon nekog vremena, život vam počinje nuditi nove stvari, nova prijateljstva i poznanstva, novu ljubav, kvalitetniju i lepšu od one za kojom ste toliko patili.

“Ne znam tačno šta želim, ali znam šta ne želim”, izreka je zbog koje bivšem možete reći veliko “hvala”, a koja nas uči da nam život uvek nudi bolje i više, kako u ljubavi tako i u drugim velikim i malim stvarima.

Izvor: kronervijesti