Naslovnica Mudrosti Bob Marley: Samo jednom u životu pronađeš nekoga ko u potpunosti može...

Bob Marley: Samo jednom u životu pronađeš nekoga ko u potpunosti može okrenuti tvoj svijet

Samo jednom u tvom životu, u to doista vjerujem, pronađeš nekoga tko u potpunosti može okrenuti tvoj svijet. Govoriš im stvari stvari koje nikada nisi podijelio s drugom dušom i oni apsorbiraju sve što kažeš i zapravo žele čuti više. Dijelite nade za budućnost, snove koji se nikada neće ostvariti, ciljeve koji nikad nisu postignuti i mnoga razočaranja koja vam je život donio. Kada se dogodi nešto čudesno, ne možeš čekati da im kažeš o tome, znajući da će podijeliti tvoje uzbuđenje.

Ne srame se plakati s tobom kada te boli ili se smijati kad radiš budalu od sebe. Nikada ne povrijeđuju tvoje osjećaje ili čine da se osjećaš kako nisi dovoljno dobar, već te podižu i pokažu ti stvari o sebi koje te čine posebnim, prelijepim. Nikada ne postoji nikakav pritisak, ljubomora ili natjecanje, već samo tiha mirnoća kad su u blizini. Možeš biti svoj i ne brinuti se o tome što će misliti o tebi jer te vole zbog onoga što jesi.

Ono što izgleda beznačajno za većinu ljudi, kao što su bilješka, pjesma ili šetnja, postaju neprocjenjivo blago koje se čuva u tvom srcu kako bi se zauvijek cijenilo. Sjećanja na tvoje djetinjstvo se vraćaju i tako su jasna i živopisna kao da si opet mlad. Boje izgledaju sjajnije i briljantnije. Smijeh postaje dio tvog svakodnevnog života, dok je prije bio rijedak ili uopće nije postojao. Telefonski poziv ili dva tijekom dana pomažu ti da prođeš kroz cjelodnevni posao i uvijek dovedu osmijeh na tvoje lice.

U njihovoj nazočnosti nema potrebe za kontinuiranim razgovorom, zadovoljan si što ih samo imaš u blizini. Stvari koje te nikad nisu zanimale postale su fascinantne jer znaš da su važne za tu osobu koja ti je tako posebna. Razmišljaš o toj osobi u svakoj prilici i u svemu što radiš. Jednostavne stvari, kao što je blijedo plavo nebo, nježni vjetar ili čak olujni oblak na horizontu, te podsjećaju na nju.

Otvaraš svoje srce znajući da postoji mogućnost da će jednog dana biti slomljeno i pritom doživljavaš ljubav i radost koju nikada nisi mogao ni sanjati. Otkrivaš da je ranjivost jedini način da dopustiš svom srcu da osjeti istinski užitak koji je toliko stvaran da te plaši. Otkrivaš snagu znajući da imaš pravog prijatelja ili možda srodnu dušu koja će ti ostati lojalna do kraja. Život izgleda posve drugačije, uzbudljiv i vrijedan. Tvoja jedina nada i sigurnost leži u saznanju da su dio tvog života.

~ Bob Marley

 Izvor: atma