Naslovnica Ostalo Baka (108) dala najkraći savjet za dug i sretan život: “Jedite zobenu...

Baka (108) dala najkraći savjet za dug i sretan život: “Jedite zobenu kašu i izbjegavajte muškarce!”

Jessie Gallan (108), koja se nikada nije udavala, otkrila je svoj recept za dugovječnost…

Najstarija stanovnica Škotske, baka od 108 godina, otkrila je svoju tajnu dugovječnosti:

“Jedite svako jutro toplu zobenu kašu i izbjegavajte muškarce!”

Jessie Gallan, koja se nikada nije udavala, rođena je u maloj dvosobnoj vikendici na farmi, gdje je živjela sa svojih pet sestara i bratom. Spavali su na slamnatim madracima, prenosi Daily Mail.

Jessie je za novine rekla da se njena “tajna za dug život krije u izbjegavanju muškaraca! Oni stvaraju dodatne probleme koje vam ne trebaju i donose vam više nevolje nego što vrijede!”.

Također je napomenula da je tajna i u tome što se puno kretala, svako jutro pojela zdjelu tople zobene kaše – i što se nikada nije udala.

Iako je bila (preminula je u međuvremenu) najstarija stanovnica Škotske, Jessie nije tada bila najstarija na svijetu. Ta čast je pripadala Japanki Misao Okawi koja preminula u svojoj 117. godini (2015.)!

“Uvijek sam puno radila i služila te bih rijetko kad uzela neki godišnji odmor. Otišla sam od kuće s 13 i radila kao mljekarica. Uvijek sam imala sreću raditi s finim ljudima.

Nevjerojatno mi je vidjeti kako je sada svijet potpuno drugačiji od onog u kojem sam odrastala.”

“Vodila sam računa da dosta vježbam, da svako jutro pojedem zdjelu tople zobene kaše i da se nikada ne udam”, govorila bi ova vitalna 108-godišnja bakica.

Izvor: atma