Naslovnica Ostalo Čak ako se i zaljubim u tebe, biti ću u redu i...

Čak ako se i zaljubim u tebe, biti ću u redu i sama

Želim biti sretna sama sa sobom. Želim imati sreću koja se ne može izgubiti sa slomljenim srcem. Želim imati onu vrstu sreće koja ne nestane u tren oka kada me netko iznevjeri ili odustane od mene. Želim da mi srce bude potpuno ispunjeno čak i kada se ne isprepliće s drugim srcem.

Želim biti samodostatna u mojoj radosti. Ne želim ovisiti o nikome drugome da mi donese život, ili da zapali iskru u meni. Želim vidjeti svijet u lijepim bojama, pjenušavim i osvijetljenim, čak i kad sam sama. Želim hrabrost s kojom ću na svijet gledati s ružičastim naočalama, čak i kad nitko nije zaljubljen u mene, čak i kad me nitko ne vidi kao njihovu najsjajniju zvijezdu na nebu. Jer ja sam još uvijek zvijezda prelijepa. Još uvijek imam cijeli svoj svijet zbog kojeg sam sretna. Zbog kojeg ću sjati.

A kad izgubim nekoga koga volim, ne želim da se moj svijet raspadne. Ne želim da mi se sve sruši kao da su sve što imam, kao da su svi oni razlog zbog kojeg sam živjela. Želim biti tužna, želim osjećati stvari, ali želim znati da ću biti u redu. Želim znati da neću boraviti u tami ili usamljenosti. Želim osigurati da neću zaboraviti tko sam.

Nemoj me krivo shvatiti. Želim ponovno jednog dana ljubiti. Ali ne nauštrb svoje sreće. Vidiš, ja želim biti ljubav. Želim biti puna s toliko ljubavi da znam, duboko, da ću uvijek stati na svoje noge. Da neću potonuti duboko u mrak ako budem odbijena. Da se ne osjećam prazno i ​​slomljeno ako netko ode. Da neću mijenjati ono tko sam s onim kako se netko drugi osjeća oko mene. Želim da moja duša bude tako prekrasno zapaljena sama sa sobom, da ono što netko drugi donese budu samo boje mog plamena.

Želim biti u redu, a da nitko drugi ne drži moje srce. Želim uzeti svoje srce u svoje dvije ruke tako čvrsto da ga nitko drugi nema moć ispustiti.

Ako nađem nekoga toliko divnog da mu dopustim da uđe moj svijet, dopustit ću im da mi pomognu zadržati moje srce. Pustit ću im da mi pomognu da ga podignem više. Dopustit ću im da se zaljube do ušiju u moje srce. Ali neću im dozvoliti da ga ispuste. Neću im dati moć da me slome ili da me spuste. Neću im dati dopuštenje da ubiju svu ljubav koju još moram dati.

Zato što duboko u sebi znam da sam potpuna. Sretna sam. Dobra sam, sama po sebi. I zauvijek želim imati tu sreću koja svijetli iz mene. Zauvijek želim zračiti tu vrstu sreće koja ne može biti uništena slamanjem srca. Nikada više ne želim pasti na zemlju, niti pasti u depresiju, ako netko drugi odluči da nisam osoba za njih. Nikad se ne želim osjećati kao da nisam dovoljna jednostavno zato što nisam prava za nekog drugog. Zato što znam da sam dovoljna… znam da sam dovoljna za sebe. Želim biti sretna sama. Želim biti u redu sama. Želim biti sposobna sama plesati na svoju omiljenu pjesmu.

I stoga, ako odlučiš plesati sa mnom, ili ako odlučiš voljeti me, mogu ti obećati da ću ti se svidjeti odmah. Podijeliti ću svoje srce s tobom. Dijeliti ću svoju sreću. Dijeliti ću sebe. Samo se moram sjetiti da drugi dodaju svoju ljubav onoj koju već imam u sebi, umjesto da je mijenjaju. Možete me podići, ali samo ću ja reći kada i ako padam.

Zajedno možemo zapaliti vatru. Zajedno možemo biti očaravajući. Možemo se međusobno uzdizati. Možemo se međusobno podržavati svaki dan. Možemo dovršavati jedni drugima rečenice. Možemo se zaljubiti preko ušiju jedan u drugoga.

Ali znati ću, da duboko u sebi, još uvijek mogu biti lijepi, plamteći plamen, potpuno sama. Znati ću duboko da mogu biti sretna, potpuno sama. Znati ću, duboko u sebi, da sam u redu, čak i ako nemam tebe.

Colleen George, thoughtcatalog.com

PS pisano je u ženskom licu, ali naravno vrijedi i za muškarce…

Izvor: atma