Naslovnica Ostalo Ovih 11 stvari svaka majka treba da nauči svoju kćerku!

Ovih 11 stvari svaka majka treba da nauči svoju kćerku!

Razmišljam čemu bih mogla da te naučim. Toliko divnih stvari život nudi. Svakog dana. Mnogo je i razočarenja, a ti ne bi trebalo da stojiš na vjetrometini u kojoj nećeš moći da se snađeš. Uvijek ću biti tu da podržim sve tvoje izbore, ali šta kada mene više ne bude? Zato ti ostavljam spisak iz one moje životne ladice u glavi. Da se podsjetiš svaki put kada ne znaš kako, svaki put kada ti je teško, svaki put kada se nađeš pred odlukom…

Divna moja dušo,

uvijek gledaj ljude u oči dok razgovaraš s njima. Od istine nema ničega većeg, u očima ćeš je prepoznati. Slušaj one koji ti govore. Važno im je, važna si im čim su te odabrali da ti se povjere. Nikada ne sudi ljudima, osim ako kilometre nisi prošla u njihovim cipelama.

Nisi bolja ni od koga i niko nije bolji od tebe.

Nemoj biti škrta kada biraš piće, parfem ili torbu. Ovi izbori reći će mnogo o tebi kao ženi. I cipele mnogo govore o čovjeku. Pobrini se da tvoje uvijek budu čiste.

Ne treba da imaš 500 prijatelja. Važno je da imaš jednog, ali pravog.

Novac nije bitan i nemoj da cijeniš ljude kroz njega. Ali moraš da ga imaš. Uvijek. Za one situacije kada moraš da budeš žena sa stavom, za one situacije kada te život nenadano “napadne”.

Uvijek preuzmi odgovornost za svoje postupke i izvini se kada nisi u pravu. Ne plaši se neuspjeha.

Ako te on navodi na plač, a nije riječ o suzama radosnicama, nije vrijedan truda. Ne daj mu da bude kreten prema tebi, otkači ga. Imaćeš nekoga ko će te voljeti takvu kakva jesi.

Ne spavaj okolo sa svakim. Ne budi djevojka za zabavu. Vodi računa o sebi: čuvaj se polnih bolesti i koristi kontracepciju.

Vrlo malo stvari je bolnije od poroda. Bikini depilacija je horor.

Nauči da kuhaš. Ne zbog nekog drugog već zbog sebe. Zadovolji svoja čula. Ne dopusti da ti dan prođe bez muzike i ne gubi smisao za humor. Neka te smijeh vodi kroz život.

Čitaj. Čitaj svakog dana. Sve što ti dođe pod ruku. Neka ti pogled seže daleko.

Ponovi za mnom: “Ja mogu ostvariti sve što želim”.

Uvijek ću biti tvoja podrška!

Autor: minimagazin.info