Naslovnica Ostalo Muškarci koji ponižavaju svoju ženu u društvu „prijatelja“ nisu muškarci nego goveda...

Muškarci koji ponižavaju svoju ženu u društvu „prijatelja“ nisu muškarci nego goveda – 5 ružnih stvari kojima su skloni jadnici od muškaraca

Svaka žena zaslužuje poštovanje i ljubav, posebno od partnera koji bi trebao biti njena najveća podrška. No, nažalost, postoje muškarci koji smatraju da je ponižavanje svoje partnerice pred drugima prihvatljiv način ponašanja. Takvi muškarci zapravo nisu muškarci u pravom smislu te riječi, već jadnici koji na taj način pokazuju vlastite slabosti. Ovdje ćemo se osvrnuti na pet ružnih stvari kojima su skloni muškarci koji ponižavaju svoju ženu pred društvom.

1. Ismijavanje pred „prijateljima“

Jedna od najružnijih stvari koju muškarac može učiniti jest ismijavati svoju partnericu u društvu. Kroz šale na njen račun, često prikrivene kao bezazleni humor, ovi muškarci pokušavaju ispasti duhoviti i zadobiti pažnju drugih. No, zapravo iza toga se krije duboka nesigurnost. Ismijavanje partnerice ne samo da uništava njeno samopouzdanje, već pokazuje da takav muškarac nema kapacitet za empatiju i poštovanje. Ovo je znak da on nije sposoban biti istinski muškarac koji štiti svoju ženu, već jadnik koji traži priznanje kroz omalovažavanje drugih.

2. Umjesto podrške, omalovažavanje

Jadnici među muškarcima često koriste priliku da pred drugima omalovažavaju postignuća i sposobnosti svoje partnerice. Umjesto da je podrže i hvale njezin trud, oni će je potkopavati komentarima tipa „Nemaš pojma“ ili „Da je ona to radila, nikad ne bi uspjela.“ Ovakvo ponašanje dolazi iz potrebe za kontrolom i dominacijom. Muškarci koji osjećaju da gube kontrolu nad svojim životom često će koristiti ponižavanje kao alat da bi zadržali osjećaj nadmoći, čak i kada su svjesni da to nije istina.

3. Sarkastični komentari

Sarkazam je jedno od najokrutnijih oružja koje muškarci koriste kako bi povrijedili svoju partnericu, a da pritom ostanu „smiješni“ u očima društva. Ovi komentari obično dolaze u trenucima kada žena izrazi mišljenje ili podijeli neku svoju misao, a muškarac odgovori sarkastičnim tonom poput „Da, baš, ti uvijek znaš najbolje.“ To je pasivno-agresivna metoda ponižavanja, jer dok svi prisutni možda misle da je riječ o šali, žena osjeća težinu svakog sarkastičnog udarca. Takvi muškarci zapravo ne žele ravnopravnog partnera, već nekoga koga mogu kontrolirati.

4. Upotreba moći u tišini

Neki muškarci neće verbalno ponižavati svoje žene pred drugima, ali će koristiti tišinu kao način kontrole. Na primjer, ako žena nešto kaže u društvu, a muškarac to ignorira ili se ponaša kao da ona ne postoji, šalje jasnu poruku – tvoje mišljenje nije važno. Ovakvo ponašanje, iako suptilno, jednako je štetno kao i otvorene uvrede. Ponižavanje kroz ignoriranje pokazuje dubok nedostatak poštovanja i želju za dominacijom, a žene koje prolaze kroz to često se osjećaju nevidljivima i nevažnima.

5. Omalovažavanje izgleda i karaktera

Još jedan način na koji jadni muškarci ponižavaju svoje partnerice jest kroz komentare na njihov izgled ili karakter. „Mogla bi malo smršati“ ili „Ti si tako osjetljiva, uvijek preuveličavaš“ su primjeri komentara koji su ubojiti za samopouzdanje svake žene. Ovakvi muškarci se često osjećaju ugroženi snagom i ljepotom svoje partnerice pa koriste ovakve komentare da bi je umanjili i zadržali osjećaj nadmoći. U konačnici, oni se boje da nisu dovoljno dobri za nju pa je žele „spustiti“ na svoj nivo.

Muškarci koji ponižavaju svoje partnerice pred društvom nisu muškarci, već jadnici. Pravi muškarac podržava, voli i poštuje svoju ženu u svakom trenutku. Omalovažavanje, ismijavanje i sarkastični komentari samo su odraz duboke nesigurnosti i slabosti tih muškaraca. Ako muškarac mora ponižavati ženu da bi se osjećao moćnim, onda je jasno da mu nedostaje pravo samopouzdanje i emocionalna zrelost. Žene zaslužuju partnere koji će ih podržavati i graditi, a ne one koji će ih srušiti radi vlastitog ega.

odmorimozak