Naslovnica Ostalo Zaboravite na kratke suknje i duboki dekolte: Savjeti kako žena poslije 45...

Zaboravite na kratke suknje i duboki dekolte: Savjeti kako žena poslije 45 ne bi trebala da se oblači

Kada žena napuni 45 godina, njen stil odijevanja često dolazi pod povećalo. Iako moda nema stroge granice za godine, ipak postoje određeni savjeti koji mogu pomoći ženama da izgledaju elegantno, sofisticirano i prikladno za svoje godine. U ovoj fazi života, žena bi trebala naglasiti svoju prirodnu ljepotu i zrelost, umjesto da se oslanja na odjevne kombinacije koje su možda bile popularne u njenoj mladosti.

Prvo pravilo koje vrijedi spomenuti je izbjegavanje prekratkih suknji i haljina. Iako kratke suknje mogu izgledati privlačno u određenim situacijama, poslije 45. godine života, one često ne ostavljaju dojam koji bi većina žena željela postići. Umjesto toga, bolje je birati suknje i haljine koje padaju do koljena ili malo ispod njih. Takvi krojevi naglašavaju ženstvenost i eleganciju, a istovremeno su prikladni za različite prilike.

Drugi važan savjet odnosi se na duboke dekoltee. Dok je naglašavanje dekoltea popularno među mlađim ženama, žene u zrelijim godinama trebale bi se fokusirati na suptilniju eleganciju. Umjesto dubokog dekoltea, razmislite o nošenju bluzica s V-izrezom ili onih koje nježno naglašavaju oblik vrata i ramena. Ovakvi komadi odjeće omogućavaju vam da izgledate sofisticirano, a istovremeno ne privlače previše neželjene pažnje.

Treće, važno je pažljivo birati materijale odjeće. Jeftini materijali, poput sintetike, mogu naglasiti nesavršenosti kože i jednostavno ne izgledaju lijepo. U ovoj dobi, prirodni materijali poput pamuka, svile ili vune mogu učiniti čuda. Oni su udobni, prozračni i izgledaju luksuzno, što doprinosi ukupnom izgledu žene.

Također, izbjegavajte pretjerano upadljive modne dodatke. Veliki, teški komadi nakita ili svijetle, sjajne torbe mogu izgledati neukusno i previše napadno. Umjesto toga, odlučite se za jednostavan, ali elegantan nakit koji će upotpuniti vašu odjevnu kombinaciju bez da je nadvlada. Male naušnice, decentne narukvice ili diskretne ogrlice mogu biti odličan izbor.

Još jedan aspekt na koji žene trebaju obratiti pažnju jest izbor boja. Iako crna boja može biti odličan izbor jer je klasična i pristaje svima, pretjerano oslanjanje na nju može učiniti da izgledate monotono. Uvedite boje poput tamnoplave, sive, bež, pa čak i bordo u svoju garderobu. Ove boje daju toplinu i dubinu vašem izgledu, a istovremeno su sofisticirane i lako se kombiniraju.

Naravno, nemojte zaboraviti na obuću. Visoke potpetice su često simbol ženstvenosti, ali neudobna obuća može uništiti cijeli dojam. Ako niste više u mogućnosti hodati u visokim potpeticama, razmislite o elegantnim balerinkama, mokasinama ili niskim čizmama koje pružaju udobnost, ali i dalje izgledaju šik.

Konačno, najvažniji savjet za žene poslije 45. godine života je da se osjećaju dobro u svojoj koži. Važno je nositi odjeću koja vam daje samopouzdanje i u kojoj se osjećate ugodno. Pravila mode nisu nepromjenjiva i ono što je najvažnije jeste kako se vi osjećate u onome što nosite. Moda bi trebala biti izraz vašeg karaktera i stava, a ne samo slijepo praćenje trendova.

Zato, zaboravite na kratke suknje i duboke dekoltee, i okrenite se stilu koji naglašava vašu zrelost, samopouzdanje i unutarnju ljepotu. Na kraju krajeva, prava elegancija dolazi iznutra, a ne iz garderobe.

odmorimozak