Naslovnica Ostalo Advokati za razvod ističu najčešće greške u braku: Ne zapostavljajte partnera zbog...

Advokati za razvod ističu najčešće greške u braku: Ne zapostavljajte partnera zbog djece

Bračnom paru koji se nadje na pragu problema, najbolje mogu pomoći bračni savjetnici, a jedni od takvih su advokati za razvode. U nastavku možete pročitati kakve to savjete daju advokati koji su prošli kroz mnoge razvode i šta je to što najviše utiče na brak.

1. „Svako od partnera ima odredjene bubice u ponašanju. Kada upoznate partnera, trpite i tolerišete te bubice, misleći da ćete ih se riješiti kada stupite u brak. Zapamtite, te bubice se s vremenom mogu samo povećati, a nikako smanjiti. Ako u vezi ne možete podnijeti te neke bubice, sigurno nećete moći ni u braku.

Ipak, u braku morate imati malo tolerancije“-Mellisa B. Bušman.

2. „Nemojte dozvoliti da vam djeca budu prioritet, pa tako da se udaljite od partnera. Ne misli se da treba da dijete zanemarite zbog partnera, ali pokušajte naći ravnotežu izmedju djece i partnera.

Mnogo parova se razvelo, jer se vremenom udalji zbog porodičnih obaveza, obaveza oko djece, posla. Čak će i djeca biti sretnija i zadovoljnija kada svi budete zajedno na okupu više vremena“-Karen Kovi.

3. „Ukoliko dodje do razvoda, obično kod partnera tražimo i vidimo samo loše stvari.

Pripisujemo mu i zamjeramo svaku sitnicu. Možda ne bi bilo loše, pokušati u ponašanju partnera pronaći i nešto dobro. Iako to nije toliko dobro, sigurno bi popravilo odnos“-Randal M. Kesler.

4. „Na braku, odnosno odnosima u braku, treba poraditi i dok je sve u redu,a ne čekati da problemi nastanu.

Iznenadite partnera, poklonite mu neku sitnicu, izadjite na večeru.. to su neke sitnice koje će pojačati vaše odnose. Nemojte čekati da problemi nastanu, pa da ih onda morate rješavati uz nečiju pomoć“- Karla Schif Doneli.

5. „Svakom partneru, bilo mušku ili žensku, prijaju komplimenti i želi da se osjeća privlačno. Kada partneru neko drugi počne dijeliti komplimente, pažnju, iznandjenja, dolazi do prevare. Nemojte dozvoliti da vašu pažnju poklonite nekom drugom. Poklonite je svom partneru i biće sigurno bolje“-Kristijan Denmon.

pult24