Naslovnica Ostalo Snažni muškarci vole snažne žene – Iskompleksirani vole bespomoćne: Psihologija srećnih odnosa

Snažni muškarci vole snažne žene – Iskompleksirani vole bespomoćne: Psihologija srećnih odnosa

Ne mogu svi muškarci da budu u vezi sa snažnim ženama, zapravo – ne mogu oni slabi!

Kažu da ne vole svi muškarci snažne i samostalne žene. Ako se vratite u samu poentu čovjekovog postojanja shvatićete kakvi to tipovi muškaraca ne vole žene koje su vrijedne, marljive, snalažljive a pritom i uspješne. Logično bi bilo da žele stabilnu žene pored sebe, ali ne za slabe muškarce.

Slabi muškarci se plaše snažnih žena. To su muškarci koji vole kontrolisati druge ljude. Biti u vezi sa snažnom ženom znači prihvatiti da ona ima svoj život i da ga neće žrtvovati ni zbog koga. Mnogi muškarci to posmatraju kao prevelik zalogaj.

Kada je muškarac iskompleksiran, pun trauma iz prošlosti koje nosi sa sobom ili narcisoidan, njemu će trebati žena koja će ga prihvatiti takvog. Njemu neće trebati žena koja bi ga promijenila na bolje, jer je navikao da živi tim svojim pogrešnim načinom života.

Svako ko živ loš način života zapravo uživa u tome. Čak i kad pomisli da bi ga trebao promijeniti, ne treba mu druga osoba da mu priča o tome. Mnogi psiholozi su se složili da se slabi muškarci plaše jakih i uspješnih žena. One za njih predstavljaju strah i ogorčenost.

Međutim, o njima će uvijek pričati ponizno. Slabi muškarci će uspješne žene uvijek staviti u takav kontekst da ispada da su one previše komplikovane, isfrustrirane i teške. Takvi mušakrci se nikada ne bi mogli nositi sa pravim ženama i zbog toga završavaju u vezama sa slabim pripadnicama ljepšeg spola.

Njima je mnogo lakše upravljati i lakše im je da svoju “silu” pokazuju pred njima.

pult24