Naslovnica Ostalo Dirljiva ljubavna priča: Bilo je potrebno 20 godina da se ponovo sretnu,...

Dirljiva ljubavna priča: Bilo je potrebno 20 godina da se ponovo sretnu, ali je vrijedilo čekanja

“Posvetila sam mu cijeli svoj život, zašto me je ostavio” ruke su joj drhtale dok je palila još jednu cigaretu.

Bila je u neredu i bila je moja draga prijateljica. U posljednjih nekoliko mjeseci nakon što ju je suprug napustio njen život se raspadao. Malo ljudi je moglo doprijeti do nje, a ja sam se trudila, uprkos svim obavezama koje sam imala, da joj se uvijek nađem pri ruci.

Bila je pametna žena i znala je da ovo nikako nije dobro za nju, ali se činilo kao da ništa ne može učiniti kako bi promijenila stvari. Pokušavala je, ali ni druženja sa porodicom, kućni ljubimac niti bilo kakav vid zabave nisu pomagali da se izvuče iz ovog stanja u kome se nalazila.

Nas dvije smo se upoznale na fakultetu. Dugo smo bile cimerke i poslije fakulteta smo nastavile da se družimo. Znale smo jedna drugu u dušu. Nikada nije govorila o svojoj porodici, ali je često spominjala svog bišeg sa kojim je bila u vezi prije nego što se udala.

To je bila tinejdžerska ljubav. Bili su zajedno nekoliko godina i sve vrijeme dok smo studirali. Poslije studija ona je dobila posao u velikom gradu, ali on nije mogao poći sa njom jer je morao ostati i brinuti se o majci koja nije bila u stanju brinuti se sama o sebi. Nekako mi se čini da ga ona nikada nije preboljela.

Ubrzo nakon njihovog prekida upoznala je svog sada već bivšeg supruga. Zaljubila se u njega i udala se već nakon nekoliko mjeseci. Ipak, često je razmišljala o njemu. Čula je da se oženio i da ima dijete. Nije željela stupiti u kontakt sa njim jer se plašila da ne našteti i svom i njegovom braku.

Dugo vremena joj je trebalo da se oporavi od razvoda, a onda se jednog dana desila nevjerovatna stvar. Dok je bila u kupovini u supermarketu u blizini svog stana slučajno je naletjela na njega. Na svoju ljubav iz mladosti. Bila je jako srećna što ga je vidjela nakon toliko godina, ali je sa oprezom razgovarala sa njim jer je pretpostavljala da je u braku.

Ipak, razmijenili su brojeve i obećali da će ostati u kontaktu. Ispostavilo se da on živi samo nekoliko ulica dalje od mjesta gdje je ona stanovala. Nakon nekoliko dana su se čuli i izašli na kafu. Ispričao joj je kako ima sjajan posao, ali i da je razveden već neko vrijeme.

Njegov brak takođe nije bio uspješan. Neko vrijeme su se pretvarali da između njih nema onih osjećanja koja su prije postojala, ali to ipak nisu mogli sakriti. Shvatili su ipak da su njih dvoje suđeni jedno drugome, a kada je dvjema dušama suđeno da budu zajedno, one će naći put jedna do druge.

Nakon 20 godina njih dvoje su i dalje bili jednako zaljubljeni jedno u drugo kao i prvi put. Samo im je trebalo mnogo vremena da se ponovo sretnu i budu srećni zajedno.

infpult