Naslovnica Ostalo Poruka svima onima koji varaju: Niko nema pravo igrati se tuđim srcem...

Poruka svima onima koji varaju: Niko nema pravo igrati se tuđim srcem bez posljedica

Svako od nas ima pravo izbora da bira i radi ono što misli da je najbolje za njega. Neke stvari ipak ne možemo birati, jednostavno nam se dese i to je ono što svi mi zovemo sudbina.

Ipak, niko nema pravo igrati se sa bilo čijim srcem, to se ne radi. Želim vjerovati da neki ipak nemaju loše namjere, ali ima i onih koji su se možda izgibili na nekom svom putu i svjesno traže nekoga koga mogu da zavedu. To su uglavnom zauzeti i oženjeni muškarci.

Ipak, nisu ni svi oženjeni muškarci isti, ima i onih koji vole svoje supruge i nikada ne bi ni pomislili da ih povrijede i prevare. Sada ćemo se ipak zadržati na onim zauzetim muškarcima koji varaju. Takvi muškarci su već odavno izgubili smosao za mjeru i oni na žene uglavnom gledaju kao na zabavu.

Takvi muškarci vješto biraju riječi i vješto vode svoju igru. Oni ispočetka neće priznati da su oženjeni i da imaju porodicu, a i kada to otkriju obično pričaju kako je njihov brak nesrećan. Rijetki su oni koji osjete krivicu i žaljene zbog onoga što rade, jer da imaju srama nikada takvo nešto ne bi ni radili.

Žena je često ta koja je zavedena lijepim riječima i bajkama koje su ništa drugo do laži. Ipak kad tad sve se sazna i sve tajne izađu na vidjelo. Ne biste vjerovali koliko često se ovo dešava i koliko ima naizgled divnih muževa koji varaju svoje žene koje sjede kod kuće, odgajaju njihovu djecu i često ništa i ne sumnjaju.

Ne sumnjaju jer su oni vješti u skrivanju svojih tajni i izigravanja savršenog muža i oca. Ako vam se ipak desi da se nađete na meti jednog takvog muškarca treba da znaš da nisi jedina. Treba da znaš da nisi ti jedina kojoj prodaje šuplje priče jer ih je prije tebe prodavao mnogim ženama.

Znaj da je isti taj muškarac koji je neshvaćen i nevoljen, sitna i prodana duša bez savjesti i morala. Znaj da takvog muškarca vode samo njegove želje i potrebe. Vjerujem u karmu i vjerujem da će ih stići jednog dana. Ako ga njegova žena ne napusti, ona će ga prezirati iz dubine svoje duše kada sazna za njegovu nevjeru, a njegova djeca če odrasti uz iskrivljenu sliku oca.

Takav muškarac nije muškarac. On je kukavica koja nije u stanju biti vjeran jednoj ženi, onoj koju je oženio i onoj kojoj se zakleo na vječnu ljubav.

infopult